Bu işin kolay yoldan çözümü yok. Zaten ortada hata da yok, bilerek gönderiyorlar. İtiraz etme prosedürü çok uzun ve uğraş verici olduğu için herkes tekrar ödüyor.
2016'da herşey normal olduğu halde HGS bakiyem eksiye düşmüş. Nasıl oldu orası da meçhul, kredi kartından otomatik ödeme var. Banka ile görüşünce karayolları para çekmemiş diyorlar. Neyse toplam 2 köprü geçişi kadar bir borç var ortada ve gerçekten o tarihlerde köprü geçişim var. Dolayısıyla borç doğru ve zamanında ödedim. 1 sene sonra aynı borç faizi ile birlikte tekrar geldi tebligat ile. İtiraz için verdikleri telefon numarasına asla ulaşamadım, kimse açmıyor. E-posta adresine yazdım, cevap gelmedi. Dilekçe yazdım, ona da cevap vermediler.
Sonra tüketici mahkemesine başvurdum. Mahkeme kabul etmedi, Asliye Hukuk mahkemesine başvurmanız gerekiyor dediler.Tabi bu işlemler için zaman geçerken mahkeme başvuru süresi de geçmiş oldu. Ayrıca ben bütün o süreçle uğraşmak istemedim ve yapılandırma denk geldi, faiz indirimi ile tekrar ödedim. Ödemek daha ucuza geldi açıkcası.
Bundan 1 yıl sonra bu yaz başında aynı ceza tekrar geldi tebligatla

Tebligatı yırttım attım, üzerinden 6 ay geçti borç hiçbiryerde görünmüyor ama eli kulağında 4. defa gelmesi yakındır