Ideasoft hiç kullanmadfım ama opencart karşısında tercih edilebilir diye düşünüyorum. Yine de siz bu alternatiflerin içine Wordpress Woocommerce'i ekleyin, yoksa ideasoft gibi 10 tane daha yerli yazılım listelenebilir.

Ücret olayına gelirsek, kaliteli ve eksiksiz bir sistem yapmak için ille de masraf etmeniz gerekecektir. Ücretli sistemler bu yapılacak masraflarıon bir kısmını sistem içinde sunuyorlar.

Benim şu anda küçük-orta ölçekli projeler için favorim Woocommerce. Opencart da kullanıyorum ama opencart tamemen facia... Oscommerce'den sonra bir çıkış noktası olmuştu bizler için 1 adım öteye gitmedi daha sonra. Tüm yazılımlarda geliştirme araçlarının depo edildiği merkez, o sistemin can damarıdır. O sistem depo yaşadıkça, para kazandıkça geliştirilmeye devam eder. Hepsinde bununla karşılacaksınız yani. Açık kaynak sistemlerin depoları geliştiricilere açık olduğundan, kupon geliştirme maliyetleri yerine daha fazla alternatif bulabileceğiniz fabrikasyon geliştirme imkanı sunar, bu da son kullanıcıya kolaylık olarak yansır.