Merhaba
arkadaşlar internet üzerinden hizmetler sağlıyorum. imzamdaki konu olsun seo hizmetleri olsun
ortalama her gün para girişi oluyor. Farklı kişilerden .
Geçen forumda gördüm bir arkadaş da çok farklı kişilerden para girdiği için sıkıntı yaşamış.
merak ettiğim konuşirket açınca bana yararı zararı ne olur.
mesela ayda 10 bin lira para girişi olursa benim giderim ne olur , nasıl bir süreç işler, farklı kişilerden para girip çıkması problem olmaz mı ?
Bilgilendirme yaparmısınız
Merhaba ben bir esnaf olarak seni böyle aydınlatmaya çalışayım.
Yararı;
- Çalıştığın kişi veya kurumlar daha güvenerek sana iş verecek nede olsa adresin ve konumun belli.
- Kurumsal firmalar için fatura kesebileceksin.
- Müşterin veya misafirin geldiği zaman daha iyi ağırlayabilirsin

- Ekip çalışması için iyi oluyor

Zararı;
- İş yeri kıralayacaksın veya (home office: evinde bir odasını bu işe ayıracaksın ve 200/300₺ kira gösterebilirsin.)
Kira ne kadar yüksek olursa giderinde o kadar yüksek olur. Başka giderin olmadığı için kirayı giderden düşürürsün. - Muhasebeci Tutman gerekiyor (en az aylık 150₺ ödersin) Belkide basit usul girer bilemem muhasebeciye danışmak lazım.
- Bağkur'lu olacaksın aylık şuan 750-800₺ + stopaj masraf çıkacak
- Gelirin yüksek olduğu için ve giderinde olmayacağı için yıllık gelir vergisi ödeyeceksin (Devletlerin en sevdiği kişiler grubuna girersin)
İş yeri acacaksan içtiğin cayın bile fişini almanı tavsiye edeceğim 
- Belediyeden çöp ve atık vergisi çıkar
- Ruhsat alman gerekiyor
- Ticaret veya Esnaf Odaların birisine üye olman gerekiyor.
- 3 ayda bir stopaj her yılın 3 ayında gelir vergisi ödersin (bu durum kazanç ve gidere bağlı olarak değişir)
Gördüğün gibi iş yerinin açmanın tek yararı var insanlara güven vermek için bir adresin belli olacak.
Şimdilik aklıma gelen bunlar umarım işine yarar bu konuda kafana takılan birşey olursa danışabilirsin özel yazabilirsin.