Merhaba
arkadaşlar internet üzerinden hizmetler sağlıyorum. imzamdaki konu olsun seo hizmetleri olsun
ortalama her gün para girişi oluyor. Farklı kişilerden .
Geçen forumda gördüm bir arkadaş da çok farklı kişilerden para girdiği için sıkıntı yaşamış.
merak ettiğim konuşirket açınca bana yararı zararı ne olur.
mesela ayda 10 bin lira para girişi olursa benim giderim ne olur , nasıl bir süreç işler, farklı kişilerden para girip çıkması problem olmaz mı ?
Bilgilendirme yaparmısınız
Şirket açarsanız kurumsal müşterileri daha kolay çekebilirsiniz. Çünkü faturalı satış yapmış olursunuz. Gelirinize göre değişen vergiler ve sabit ödenen KDV türü vergilere ek muhasebe gideri eklenir. Bağkur priminiz, varsa çalışan için SGK ve maaş giderleriniz olur. Ama bağımsız çalışıyorsanız Bağkur, muhasebeci ücreti ve KDV vs türünden ödemeler çok büyük masraf olmayacaktır.
Terzi gibi basit usul değil gerçek usul vergi ödemeniz gerekir ama aylık ortalama 10 bin geliriniz varsa bunlar çok büyük masraflar olmaz. Muhasebeciler ortalam 150-250 TL arası aylık ücret alıyor. Bağkur priminin asgarisini de bilmiyorum ama 800 TL civarı.
Ticari hesabınız olur, kurumsal kimliğiniz olur ve eğer kurumsal bir çalışma sistemi yürütüyorsanız, rakiplerinizden ciddi bir farkınız olur.
En önemlisi de fatura kesmek. Çünkü şirketler için gelir kadar giderleri faturalandırmak da önemlidir. Faturalı iş yaptırmak varken faturasızı tercih eden kurumsal firma yok denecek kadar azdır.
Biri sizi şikayet ederse maliye kapınıza dayanır, mecburen şirket kurmak zorunda kalırsınız.
Merhaba
arkadaşlar internet üzerinden hizmetler sağlıyorum. imzamdaki konu olsun seo hizmetleri olsun
ortalama her gün para girişi oluyor. Farklı kişilerden .
Geçen forumda gördüm bir arkadaş da çok farklı kişilerden para girdiği için sıkıntı yaşamış.
merak ettiğim konuşirket açınca bana yararı zararı ne olur.
mesela ayda 10 bin lira para girişi olursa benim giderim ne olur , nasıl bir süreç işler, farklı kişilerden para girip çıkması problem olmaz mı ?
Bilgilendirme yaparmısınız
Şunu da ekleyeyim Home office çalışıyorsanız mutlaka şirket kurun. Ofis kiralamak çok gereksiz günümüzde. Çalışanınız yoksa çok büyük rahatlık ve avantaj oluyor.