Merhabalar,
10+ kendim ve 5+ senedir profosyenel olarak yaptigim isleri freelancer tarafinda da hizmet vermeye karar verdim.
Yaptığım işler ve çalıştığım işlerle ilgili bilgi/referans istenmesi durumda ozel olarak iletebilirim.
Verebilecegim hizmetler,
Asagida belirttigim hizmetlerin tumu On Premise ve Cloud(AWS) ortamlarinda gecerlidir.
Mimari
- Yedekli High Availability(HA) mimari kurulumu,
- Microservice mimarisine uygun yapıları Kubernetes uzerine aktarilmasi.
Deployment / Dockerize
- CI/CD zero downtime deployment,
- Deployment ortamlarinizin docker ile kurulumu (Local,Staging,Preprod,Prod),
- Uygulamalarinizin Dockerize edilmesi.
Config Management
- Saltstack, Ansible, Terraform gibi guncel mimari yonetim araclari kullanarak tum sistem mimarinizi tek komutla kurulabilir ve bir yerden kontrol edilebilir sekilde yonetim imkani.
Linux
- Bash Scripting,
- Hata takibi ve fix.
Monitoring
Ozellikle site/sistem kurulduktan sonra tum loglarin izlenmesi, sunucu (disk,cpu,ram,vb), site(acilisi hizi/response time, endpointler,error/warning loglari) sistem icin ileri tarihlerde yasanilacak sorunlari neredeyse 0'a indirir.
- Nagios,ELK (Elasticsearch, Logstash, Kibana).
Web Server Yonetimi/Fix
Web server tarafinda yasadiginiz sorunlarin takibi ve fixlenmesi ileri tarihte tekrar yasanmamasi icin alinabilecek onlemlerin paylasilmasi.
- Nginx, Apache, IIS.
Caching
Cache site performansi ve seo acisindan yapilmasi gereken islemlerden en onceliklisidir. Bu konu da analiz yapabilir ve gerekli aksiyonlari birlikte alabiliriz.
Bunlar haricinde asagida uzerinde calistigim tecrube edindigim alanlari ve toollarin listesinde istediginiz konuda hizmet de alabilirsiniz,
Virtualization: VMware, Proxmox
Cloud: AWS (EC2, EBS,S3, ELB, IAM)
Automation: Jenkins, Gitlab, ChatOps, Ansible, Saltstack, Docker, Fabric
Scripting: Bash, Python
Monitoring/Logging/Visualization: Nagios, Elasticsearch, Logstash, Kibana
Web Server Management: Nginx, Apache, IIS,
Caching: Nginx, Varnish, Netscaler
Network and Load Balancer: Netscaler, Fortigate, Pfsense, Nginx
DNS: Cloudflare, Route53
DB: MySQL
Server Management Tools: cPanel, DirectAdmin, Plesk, Webmin, Virtualmin
Kendisini yıllardır tanırım, referansım.