cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye son 3 yıldır ciddi anlamda bir savaş halindedir. Kendi silahımızı tam manasıyla üretmiyoruz, Askeriyeye ciddi anlamda para gidiyor. Ülkeyi çok yoran bir seçim sürecinden geçildi. Hükümetin yanlış politikaları hepsi var.
Zamların en büyük sebebi Üretmeyen bir ülkeyiz? Şahsınızın 1'e bir bir üretim girişimi yada fikri var mı? Muhtemelen %90 lık kesim gibi yoktur. Üretim olmayan ülkelerde enflasyon zaruri oluyor.

Zamlara karşı çıra olmak yerine halkça, birlik olup ne yapabiliriz de zam gelmez bunu mantıklı bir şekilde düşünmeliyiz. Birilerine kabahat yükleyerek elimize hiç bir şey geçmez.. Tabi kolay olan eleştirmek bunu yapmaya devam edebilirsiniz.
Askeriyeye saraydan daha fazla gitmediğine emin olabilirsiniz.Ülkeyi yoran seçim yine akpnin çıkarttığı sorun.Sırf kaynakları kesilecek diye İstanbul'u katakulleyle bir daha seçime soktular.Daha önce üreten toplumdan ithalat toplumuna yine akp getirdi.Üreten topluma destek yerine köstek oldular.Ben pazardan Mısır'dan gelen çürük soğanları alıyorsam.Etler et balık kurumunun depolarda bekletilip verilmiyorsa Sırbistan'dan dan ithal et getiriyorsan bu suçları başka partiye veya başka insana yüklemeyeceksiniz.Tabii ki kabahati yükleyeceğim.Sizin kabahati yükleme dediklerinize çocuklarımın rızkından kesip veriyorum.Ne yapacaktık alkışlayacak mıydık.Ben boş eve hiç elektrik yakmamış eve 40 Tl ödüyorsam yaz günü ya a biberin kilosunu 9 liraya alıyorsam ona da yüklerim o verenlere de yüklerim.Çünkü hepsinin üzerinde hakkım var.Diğer meseleye gelecek olursak bütün Türk milleti zorda olduğu zaman Türkiye'ye sahip çıkar tıpkı Kurtuluş Savaşı'dan çıktığı gibi. Kıbrıs'ı alırken çıktığı gibi bazıları şimdi Kıbrıs harekatında yağ sırasına giriyorduk diyor ama o zaman bu Amerika'ya sen kimsin diyorduk.Şimdi desinler yine çıkarız.Ama kimse bana bu zamları üretemeyen toplumu %100'ünün akpnin eseri olmadığını söyleyemez.