Arkadaşlar merhaba,
Cloudflare kullanmak istedim ücretsiz hesap ile.
cPanel e giriş yaptım burada zaten ilintili olarak Cloudflare e bağlantı vardı.
Direk cPanel üzerinden hesap oluşturdum, domain ekledim. Cloudflare bana 2 NS verdi ve bunları mevcut ile değişmemi istedi.
Aynı zamanda benim cPanel de bulunan tüm DNS ayarlarımı okudu ve Cloudflare tarafına yazdı (öyle gördüm), domainim com.tr.
Nic.tr üzerinden NS değişikliğini yaptım ve Cloudflare tarafına gidip re-check dedim. Şuanda bekleme aşamasında NS kontrolü sonrası (tr domainler malum com net gibi hemen işlemiyor en azından tüm resolve işlemi 8-12 saati buluyor en iyi ihtimal buda).
NS kontrolü bittikten sonra Cloudflare doğrulama yapınca (onların NS larına geçtiğimi görüp onayladığında) benim ekstra birşey yapmama gerek var mı?
Ayrıca ben NS ları Cloudflare ile değiştiğim için artık DNS kaydı girdiğim zaman bunu cPanel değilde direk Cloudflare e mi eklemem gerekiyor?
Örneğin
xxxx.domain.com.tr olarak bir sub domain oluşturmak istediğim zaman A kaydını hem Cloudflare e ekleyip hemde kendi cPanel im üzerinden ekleyip mi çalıştırmam gerekiyor?
Kafam biraz karıştı kusura bakmayın, nasıl olsa bedava diye hem bir kullanayım hemde biraz öğreneyim istedim merak edip. Bilen yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.