Enes65532 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@digiklan hocam merhaba size şimdi açıklıyorum tek tek piskolojim bozuk olabilir

1-Whatsap engel bahsedelim kız engelleme sebebi herkes engellemiş üniversite sınav hazırlanıyor çünkü
Telefon numarası aynı silmiş ben sinirlerim.hakim.olamadigim için hata yaptım kasıtlı bir durum değil kız kaldırdı herkes diye yazacakti ben yazdım da yazdım suç benim Tamam
2. Olarak hocam umrumda değilsin sebebi kıza yazdım kız 2 saat sonra cevap verdi ve ben yazdığım pişman oldum dedim oda yazma o zaman dedi bana bende yazmam daha dedim artık umrumda değilsin dedim olay bu
3-arkadaşlarım telefonlarıma yanıt vermiyor diye bir konu açmadım?
4.abim bana kazık attı neden çünkü yeni mekan açtı mekanı yeniydi mahalleden çocuklar topluyup çiğköfte yemeye gidiyorduk ve bir gün abi dediğim kişi yanıma gittik 3 kişi dışardan içeri girdim abi napıyorsun dedim adam hiç takmadan yanımdan geçti hiç bir sebep yok sonra ben arkdaslar çiğköfte yemicem zehirlendim dedim başka bir şey yerim dedim soda vs sonra arkdaslar ayıp olmasın diye 3 tane yeriz dedik ve abiyi çağırdım abi 3 çiğköfte yok gelmedi yapmaya gitti bir masaya oturdu annesi yapma çalıştı ama beceremedi sonra bizim arkdaş bağırdı biraz yüksek sesle abi bizim 3 çiğköfte ne zaman yapacan diye sonra arkadaş kovdu abi bizim çik dükkan git dedi sonra ben. Şaka yapıyor sandım çünkü aramız bayağı iyiydi dalga geçiyorduk birbirimiz ile o kadar sonra arkdas kovdu ben ciddimisin abi dedim Enes ***** git dükkan bir daha gelme dedi bana çik git dedi bana benide kovdu sonra arkadaş sesi çıkarmayan çocuk var onuda git dedi kovdu sonra 2 gün sonra ona yazmış dükkan bir gel diye olay bu
5-ben kıza sürpriz yapacağım ve bir abim dinledim kıza iyi davranmak için kızı bir mekan çağırıyorum kız düşünmeden hayır diyor tamam suçluyum şimdi kızdan özür dileyip çekip gideceğim bu kadar.
Öncelikle @OzerSengezer; in söylediklerine katılıyorum.
Anadilin Kürtçe, Arapça ya da Rusça mı?
Bazen Türkçe'yi sonradan öğrenmiş gibi yazıyorsun.
Yoksa o kadar acelecisin ki bir cümleyi tamamlamadan yenisine başlıyorsun.

1) Hala kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun. Bir ilikide karşı tarafa suç atarak kendini kandırırsın. Bir kız seni boynuzlarsa bile hata kızda değil, seni boynuzlayabilecek karaktersiz bir kızla ilişkiye girdiğin için sendedir. O yüzden bana seni dükkanından kovan abini, terkeden kız arkadaşını suçlayarak bir yere varamazsın. Sen başka insanları değiştiremezsin, ancak kendini değiştirebilirsin.

2) @TahsinCetinkaya; çocuğu hastayken, eşi hastayken sana akıl veriyor, adamı bunaltıyorsun. Senin bir kızla evcilik oyunun mu daha önemli adamın çocuğunun sağlığı mı? Yapman gereken "abi ben seni kendi gönül işlerimle daraltmayayım senin çocuğun hasta elimden bir şey gelirse yapayım" demekken, sen adama 20 sene sonra adını unutacağın bir kızla ilgili gelgitlerini anlatıyorsun. Bu adam empati özelliği üst düzey, iyi niyetli bir adam ve bu adamın zor gününde kendi dandik ilişkin için adamın vaktini çalıyorsun. İlişkine dandik derken senin 20 sene sonra kullanacağın kelimeyi bugün kullanıyorum. Sen 20 sene sonra bu kızın ismini hatırlamayacaksın ama Tahsin çocuğunun hastalığını, yaşadığı sıkıntıları hiç unutmayacak. Yani bencilsin, kendine ve kendi hayatına odaklanmışsın ve herkes senin çevrende dönsün istiyorsun.

3) Abin, kız arkadaşın, diğer arkadaşların hepsi hatalı yanlış adamlar bir tek sen doğrusun değil mi? Ayrıca https://www.r10.net/1075339641-post1.html bak arkadaşlarım telefon kaldırıyor diye mesaj atmışsın, sonra öyle bir konu yok diyorsun. Telefon kaldırmak ne demek bilmiyorum ama herhalde senin telefonunu silip seninle görüşmemek anlamına geliyor olması gerek. Çünkü Türkçe'de telefon kaldırmak diye bir şey yok.

4) Seni kim kıza bir sürpriz yaparak herşeyi halledebileceğine inandırdıysa o adamla fazla görüşme. Bir ilişki bittiyse bitmiştir. Ben seninle birlikte olmak istemiyorum dediyse kız bitmiştir. Sana bahane söylemek zorunda mı? Başka insanlar senin istediklerini yapmazlar kendi istediklerini yaparlar. Başka insanların kendi sorunları var, kimse senin sorununla uğraşmak zorunda değil. Bak adam çocuğu hasta iken seninle uğraşmış. Herkes sevgilisinden ayrılır, üzülür, dostundan kazık yer ama senin gibi davranmaz. Senin kendini yatıştıramama sorunun var.

5) Bu sana son mesajım. Sana kardeşim diyorum ama aslında baban olacak yaştayım muhtemelen. En kısa sürede bir psikoloğa git. Ayda 2 saat 300-400 lirayı geçmez. Psikoloğa gitmeden bu dertlerini yaz ama düzgün cümleler ile... Sonra detaylı şekilde hayatından geçenleri anlat. Ve psikoloğun sana vereceği ödevleri ve önerileri uygulamaya başla. Kısa sürmeyecek belki 1 sene sürecektir bu seanslar ve ilerleme kaydetmen. Ama dediklerimi yapmazsan senin geleceğin hiç hayırlı olmayacak kardeşim. Böyle forumlarda kendini avutarak, saçma sapan bir ilişkiden kendine trajedi çıkararak hayatına devam edersen çok mutsuz ve boşa harcanmış bir hayatın olacak, insan ilişkilerin hep başarısız olacak...