değeri bilgiler için teşekkür ederim öncelikle hocam. Şöyle bir durum var, sözleşme yeniliyoruz evet ama belirsiz süreli olarak kabul ediliyor. birde sigortamda giriş çıkışta yok. geçen sene bulunduğum taşeron firmadan sözleşmesi yenilenmeyip işten çıkartılan birkaç kişi olmuştu ve tüm özlük haklarını almışlardı. hiçbir sorun yaşamadan.
sgk da çıkışımıda 4 nolu dan yapmışlar zaten hocam. Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi olarak geçiyor.
sgk da çıkışımıda 4 nolu dan yapmışlar zaten hocam. Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi olarak geçiyor.
ibb de ilk başladığımda merter ek hizmet binasında başladık daha sonra bina kasımpaşa ve marmara forumun oradaki binaya ayrılınca kasımpaşa binasına geçtik. Dediğiniz gibi önceki dönemde ve geçmişten gelen bir çok görüşten insan huzur içerisinde çalışıyordu. Bu dönem içerisinde öyle olacağını tahmin ediyorum. Sadece Taşeron firmanın sebebini bildirmediği saçma sapan bir nedenden dolayı bu durumla karşılaştığımı düşünüyorum. ibb mailim bile hala aktif halde.
malesef öyle hocam çok teşekkür ederim
İş mahkemesine gitmem gerekiyor sanırım benim
Sozlesmeniz belirli süreli işci dir. Taşeron firmalar tepe kadro hariç daimi işçi çalıştırmaz.
Daimi işçi sözleşmesi yani belirsiz süreli kadrolu çalışanlar
her sene sözleşme yenilemez