Galatasaray'ın ŞL maçını izlemeye arkadaşın yanına gittim geçen. Yemek yedim, kahve içtim birde maç parası kafadan 70 lira gitti. Sinemaya gittim, mısırdı kolaydı biletti derken 50 küsür de öyle gitti. Arkadaşla buluştuk Kadıköy'de.. Birşeyler içmeden olmuyor mekana geçiyorsun 1-2 bira alsan dert almasan keyfi çıkmıyor 50 de öyle gidiyor.
Sanat seviyoruz malum sinemaydı tiyatroydu. Doğaçlama tiyatro olsun, DT olsun özel tiyatro olsun. Stand up gösterileri falan bunlara değer biçilemez tabii ama asgari ücret alan birisi bunların hepsini nasıl yapsın ? Tiyatroya ilgi az deniyor.. Nasıl gidilsin ki.. Ortalama bilet 35-70 arası stand up gösteri ve özel tiyatroda değişiyor.
Günlük market ihtiyaçlarını saymıyorum bile.. Şekerdi ekmekti gazete damacana su falan.. Bazen bir bakıyorsun yoğurt bitiyor gidiyorsun almaya kola da alayım, hafif atıştırmalık çerez alayım diyorsun bir bakmısın 50 kağıttan olmuşsun.
Japonya'da günlük 15000 yen para kazanıyordum. Orada mesela su 100 yen, kola 100 yen, ekmek yoğurt günlük ihtiyaçlar toplamda 400 yen falan yapıyor. Ev kirası 30000 yendi (3+1 dublex).. Ee bak Japonya'da ben misler gibi geçinmişim 2.5 ay gibi sürede. Nargilemi de içtim, yemeğimi de yedim hatta sinemaya eğlenceye bile gittim. Arabamı kiralamışım, üstüne 1 ay da para arttırıp birikim yapmışım. Türkiye'de ortalama maaş ile bu imkansız maalesef. Allah sonumuzu hayır etsin ne olacak böyle bilmiyorum..