Temel, uzun süreli kullanılabilen ihtiyaçlar (kişisel bakım, aylık market alışverişi, elektrik, doğalgaz, internet, benzin vs.) dışında standart bir günde dışarıda eşimle birlikte ortalama 75-200 TL harcıyoruz. Kişi başı 30-100 TL arasında değişiyor diyebiliriz.

Gerçekten pahalı bir hayat, dışarıda iki kahve içip, bir parça ortaya tatlı söylediğinizde 40-50 TL'ye yakın bir ücret ödüyorsunuz hemen hemen her yerde. Tabi tercih ettiğiniz yerler de burada etkili olabilir ancak gittiğimiz yerlerden daha kötüsü eşinizle kız arkadaşınızla rahatça gidebileceğiniz yerler değil. Belediyeye ait kafelerde bile en azından yaşadığım şehirde çay 3 TL, Türk kahvesi 5-7 TL, filtre kahve 8-10 TL, soğuk içecekler 5-15 TL. Bahsettiğim harcamalarda yemek, alkol yok. Sigara toplu aldığım bir şey o da dahil değil. Garip, hala ekonominin eskisinden iyi olduğunu söyleyenlere de gülüp geçiyorum. Şükür ben maddi zorluk çekmiyorum şuan ama arkadaşlarım dahil birçok insan ikinci bir içecek söyleyemiyor veya tereddüt ediyor, hissediyorsunuz. İnsan dışarıdan üzülüyor, o adamları gece yastığa kafalarını koyduklarında düşünemiyorum bile. Biz geçinebiliyoruz dediğimiz halde düşünüyorsak.