Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şunu belirteyim bu ay atılan pinler minimum gelecek ay etki veriyor olması gereken de bu zaten. Hashtag düzeni vs.. uyguluyorsanız her ay o kelimeleri arayan insanlar pinlerinize ulaşıyor ve yükseltiyor. Benim 2 3 ay önce attığım bazı pinler bu ay başında patladı mesela o konuda siz kaliteli içerik ürettiğinizden eminseniz gerisini zamana bırakın. Spam konusunda yukarıda bir arkadaş her zaman böyle şeyler diyorlar vs.. demiş lakin maalesef durum böyle değil. Twitter birkaç yıl önceye kadar spamdan geçilmiyordu. Takibe takip vs.. gibi enteresan terimler üreten sözde fenomenler son 2 3 sene içinde tek tek yok oldular. Artık sadece kendine bir kitle edinmiş kullanıcılar platformda ayakta kalabiliyor. Twitter'ın sizce bu hamlesi 1 2 sene içinde mi gerçekleşti asla. Zaman içinde elde edilen verilerle sistemi baştan aşağı yenilediler. Keza instagram vs.. de aynı durumda.

Hiçbir sosyal medya platformu spamdan gelir elde edecek kadar düşmez düşerse yok olur. Pinterest sadece amerikada 80 milyondan fazla insan tarafından kullanılıyor geçen sene 50 milyondan fazla yeni kullanıcı gelmiş toplamda 250 milyondan fazla kullanıcıları var. Bu adamların neden spama ihtiyacı olsun? Aksine özgün içerik üretilen kaliteli görsellerin paylaşıldıgı bir platform haline dönerlerse daha fazla gelir elde ederler. Milyonlarca veri girişinin oldugu bir sistemde algoritmayı bir anda hop diye değiştirmek mümkün olabilir mi?

Zaten adamlara maillerde gerekli tüm bilgileri veriyorum spam yöntemlerini nasıl yaptıklarını vs.. anlattım gerekli birimlere iletiyorum dedi mailde konustugum kişi. Ha bu her maile yazılan copy paste cevaplar değil bu arada. Basbaya uzun uzun yazılarımı okuyup cevaplıyor karşımdaki kişi. Çünkü yazı arasındaki önemli noktalara değiniyor cevaplarında. Ben kesinlikle pinterestin yeni bir sistem üzerinde çalıştığını düşünüyorum. 3 ay 5 ay maks 1 sene içinde bu spam işi azalarak bitecek.

Zaten adsense bir yandan pinterest diğer yandan vuruyor bu kişilere. İşler sıkılaştıkça insanlar bu sistemden uzaklaşacak geriye hatıralar kalacak Ben senelerdir pinterest kullanıyorum spam hiçbir zaman bu boyutta olmamıştı kesinlikle artık platforma zarar vermeye başladı bu yüzden harekete geçtiklerini düşünüyorum.

Neyse bu konuya yazdığım son mesaj olsun bu bekleyip zaman içinde görelim.
Aslina bakarsaniz ayni seylerden bahsediyoruz ama bazi noktalarda ayriliyoruz, 2-3 ay icinde patlama yapmasi konusunda benimde belirttigim uzere boyleydi fakat simdi biraz daha zaman alacak gibi duruyor demek istedigim bu.

Evet sizinde dediginiz gibi spam hiç bu boyutta olmamisti, herhangi bir etikette arama yapmaya kalktiginizda sadece spama ulasabiliyorsunuz artik. Kullanilabilir olmaya devam etmeleri icin bunun onune gececekleri muhakkak.