omer2424 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediginiz gibi spam uzerine calistiklari aşikar fakat şunu belirteyim, spam yapmiyorum, bir içeriğe yaklaşık 1 gün ayiriyorum ve tamamen kendi özgün tasarim ve fotolarimi kullaniyorum fakat dediginiz gibi özgün calisanlarin trafikleri 2-3 kat artmadi, aksine yaridan fazla bir dusus var.

Bana gore spamla mucadele var fakat ayni zamanda reklamlara yonlendirmek icinde ağır bir baskı olusturuluyor. Cunku ozgun bir makale ve icerik paylasimindan sonra goruntuleme sayisi gayet yuksek olurdu, goruntuleme derken yani bu icerigi aramalarda veya feed akisinda kullanicilara gostermede baya bir kisitlamaya gitmis durumda.

Peki ne olacak simdi, yine nacizhane dusuncem, cok uzun zamanlar harcayarak olusturdugunuz kaliteli icerikler onceki kadar hizli (2-3 ay) icinden donus saglamayack, ve viral dedigimiz sekilde populer olsa dahi Pinterest bu pininde goruntulemesine kisitlama getirecek. Bu da demek oluyorki 500 tane orjinal ve kaliteli pin olusturmak ile elde ettiginiz basariyi 2k - 3k pin olusturarak ancak yakalayabilecegiz, tabiki bu dedigim reklam vermeden olan kisim.

Işin ilginç bir yaninida paylasmak isterim, trafiklerim yari yariya dustu fakat kazanclarimda da TBM ye bagli olarak bir degisiklik yok aksine artis soz konusu. Gunluk 10k trafikle aldigim kazanci suanda 5k trafikle aliyorum. Bu da moral bozmadan disiplinli calismaya devam etmek gerektigi mesaji veriyor gibi

Herkese bol kazançlar dilerim, en azindan 1 adet ozgun site ile calismanizi tavsiye ederim.
Hocam şunu belirteyim bu ay atılan pinler minimum gelecek ay etki veriyor olması gereken de bu zaten. Hashtag düzeni vs.. uyguluyorsanız her ay o kelimeleri arayan insanlar pinlerinize ulaşıyor ve yükseltiyor. Benim 2 3 ay önce attığım bazı pinler bu ay başında patladı mesela o konuda siz kaliteli içerik ürettiğinizden eminseniz gerisini zamana bırakın. Spam konusunda yukarıda bir arkadaş her zaman böyle şeyler diyorlar vs.. demiş lakin maalesef durum böyle değil. Twitter birkaç yıl önceye kadar spamdan geçilmiyordu. Takibe takip vs.. gibi enteresan terimler üreten sözde fenomenler son 2 3 sene içinde tek tek yok oldular. Artık sadece kendine bir kitle edinmiş kullanıcılar platformda ayakta kalabiliyor. Twitter'ın sizce bu hamlesi 1 2 sene içinde mi gerçekleşti asla. Zaman içinde elde edilen verilerle sistemi baştan aşağı yenilediler. Keza instagram vs.. de aynı durumda.

Hiçbir sosyal medya platformu spamdan gelir elde edecek kadar düşmez düşerse yok olur. Pinterest sadece amerikada 80 milyondan fazla insan tarafından kullanılıyor geçen sene 50 milyondan fazla yeni kullanıcı gelmiş toplamda 250 milyondan fazla kullanıcıları var. Bu adamların neden spama ihtiyacı olsun? Aksine özgün içerik üretilen kaliteli görsellerin paylaşıldıgı bir platform haline dönerlerse daha fazla gelir elde ederler. Milyonlarca veri girişinin oldugu bir sistemde algoritmayı bir anda hop diye değiştirmek mümkün olabilir mi?

Zaten adamlara maillerde gerekli tüm bilgileri veriyorum spam yöntemlerini nasıl yaptıklarını vs.. anlattım gerekli birimlere iletiyorum dedi mailde konustugum kişi. Ha bu her maile yazılan copy paste cevaplar değil bu arada. Basbaya uzun uzun yazılarımı okuyup cevaplıyor karşımdaki kişi. Çünkü yazı arasındaki önemli noktalara değiniyor cevaplarında. Ben kesinlikle pinterestin yeni bir sistem üzerinde çalıştığını düşünüyorum. 3 ay 5 ay maks 1 sene içinde bu spam işi azalarak bitecek.

Zaten adsense bir yandan pinterest diğer yandan vuruyor bu kişilere. İşler sıkılaştıkça insanlar bu sistemden uzaklaşacak geriye hatıralar kalacak Ben senelerdir pinterest kullanıyorum spam hiçbir zaman bu boyutta olmamıştı kesinlikle artık platforma zarar vermeye başladı bu yüzden harekete geçtiklerini düşünüyorum.

Neyse bu konuya yazdığım son mesaj olsun bu bekleyip zaman içinde görelim.