Öncelikle geçmiş olsun,
Yaklaşık 1 ay önce aynı durumu yaşadım, içinde önemli verilerimin olduğu disk bu şekilde hata verdi. Verileri görebiliyordum, yalnız hiç bir işlem yapamıyordum klonlama dahil. Disk üzerinde .lck dosyaları oluşmuş hiç bir sanal sunucuda işlem yapamadım, ilginç olan disk üzerindeki .lck dosyası oluşmamış 1 sanal sunucunun hala çalışmasıydı, ancak 1 gün sonra diskin içindeki verileri de görememeye başladım, komple diski makine görmedi. Diski söktürüp inceledim, incelettirdim lakin hiç bir gelişme yaşayamadık. Diskin fiziksel hasar alabileceğinden şüpheleniyoruz. Hala 1 aydır belki bir umut çözümü olur diye bakınıyorum, bir gelişme sağlayamadım. Flatlar üzerinden vs. sorun çözülmedi.
Diski farklı cihaz üzerinde klonlamaya çalışmada bile kuma/yazma hatası almaya devam ediyoruz. Maalesef disk üzerinden herhangi bir şekilde dataları alamadık. Veri merkezi ekipleri de aynı şekilde bir çözüm bulamadılar, disk üzerinde repair işleminin uygulanabileceğini ancak bu işlem sonrası yüksek ihtimalle disk yapısının tamamen bozulabileceğini ve bunun son seçenek olmasını söylediler.
Geldiğimiz noktanın ilerisini bulur, denersiniz diye yazmak istedim, umarım hep beraber bu sorundan kurtuluruz. Konuyu takip edeceğim, ricamdır çalışan bir çözüm bulursanız lütfen konu altından paylaşın.
İyi çalışmalar.