Hocam bilen de yazmış bilmeyen de. Işiniz zor.
Fatura meselesi: eger dairenin abonelikleri varsa normal fatura gelir. Ama yok da şantiye elektriği ve suyu kullanıyorsa normalde ödeyeceğiniz faturanın 2 katına kadar çıkabilir.
Böyle abonelikleri var ise yıllarca iskan almadan da oturabilirsiniz.
emlak barışı öncesi bu şekilde milyonlarca bina vardı yıllarca birşey de olmadı. Pek çoğu da hala böyledir emin olun.
1 metre yola taşma var demişler. Bu durumda genelde belediyeler kısmen yada tamamen yıkım kararı vermiyor. Belli bir miktar para verip hallediliyor. Müteahhitler de bunu bildiği için çok takmıyor.
Bence tapuyu alın. Eksper yaptırın. Yada mümkünse siz gidip belediyeden dosyasına bakın.
Iskan için ne gerekiyor. Muteahhit yapması gerken sgk primleri iskan harcı gibi ödemeleri yapmış mi. Yapmamış ise ne kadarlık borcu var vs.
Yola taşan kısım ile ilgili encümen kararı var mı. Yıkım kararı alınmış mi? Yoksa ceza mı kesilmiş.
Hiç karar yoksa o zaman benzer durumlarda ne karar çıkmış onu araştırın.
Özetle hocam şehir neresi bilmiyorum ama.
Istanbul'da binlerce bu durumda ev var. Kimse de gidip yıkmıyor. Dediğim gibi abonelikleri varsa yıllarca rahat rahat oturursunuz.
Belediyeler daha hazine arazilerindeki gecekondulara birşey diyemiyor sizin tapulu evinize mi olmaz diyecek?
Imar barışı 50 yıl çıkmaz diyenlere de itibar etmeyin.
2013 de en az 10 yıl daha bedelli çıkmaz diye askere gittim tecil imkanım varken. 2 sene geçmeden hem de daha ucuza bedeli çıktı.
Bu arada "yıkım kararı" bile çok bi anlam taşımıyor etkili biri iseniz. Bostancı da e5 kenarında yuzme havuzu vs olan buyuk bi spor kompleksinin eksper raporunu okumuştum. Taa 90'lı yıllarda belediye meclisi kaçak/ projeye uygun değil diye yıkım kararı almış. Ama kimse bu kararı uygulamamış.