Merhabalar, 2 Ekim 2019 Çarşamba günü fark ettiğim, bayağı büyük sıkıntılar yaşadığım kimlik kayıp sorunu için buraya bu konuyu açma ve sizin fikirlerinizi alma gereği duydum.

Çarşamba günü kaybettiğim kimliği fark edip Perşembe günü nüfus müdürlüğünden yeni kimlik başvurusu yaptım, gazeteye ilan verdim ve kimliğimin çalındığına dair emniyette ifade verdim. Kimliğimi çalan/bulan kişilerin kötü amaçlı kullanmasına karşın ne gibi önlemler alabilirim? Çevremde kimliği çalınıp önlü arkalı fotokopisi ile yüzlerce hat açılan insanlar olduğu için bunların önüne geçebilir miyim ? Nasıl takip edebilirim? e-devlet üzerinden üzerime açılan hatlar kaç gün içerisinde sisteme düşüyor ? üzerime şirket açmak bir kimlik ile olabildiği için eğer ki üzerime açılmış bir şirket varsa ya da olursa nasıl tespitini yapabilirim? T.C. Kimlik Kartı ile yapılabilecekler listesi gibi bir şey var mı ? kötü amaçlı kullanabilecekleri her yolu kesmeyi hedefliyorum. Yeni kimliğimi teslim aldım bu arada ve eski de yeni kimliğim de çipli kimliklerdendi. Hükümsüzdür ilanını 1 yıl boyunca saklamam gerekiyormuş fakat ileride başıma bir borç vb. fatura gelmemesi açısından uğraşıyorum, sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Teşekkürler.