Ekvator adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arabuluculuk ücretsiz olduğu için değil zorunlu dava şartı olduğu için arabulucuya gidilmelidir aksi takdirde dava, dava şartı eksikliğinden usulen reddedilir.

Apartmandan bozma üniversite duydum ama apartmandan bozma avukat nasıl oluyor?
Noterden ihtar çekip direk mahkemeye gidemiyorum anladığım kadarıyla

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne alaka karışmaları lazım.
bizde taşeron çalışıyoruz ama her ay sgk hizmet dökümünden maaşına kadar kontrol ediyoruz

kıdem ve ihbarını firmaya ödüyoruz ve işçi kendi isteği yada memnuniyetsizlik sebebiyle işten çıkarsa tüm haklarını veriyoruz.

siz iş mahkemesine gidin rahat olun her türlü paranızı alacaksınız.
noterden ihtar çekerek işe başlayın hem ibb hem taşeron kısmına ihtarname çek muhakkak
Pazartesi ibb ye gidip üstlerim ile görüşücem, salı günü ilk iş ihtar çekmek olucak
localseoturkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim hocam
egktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Taşeronda imişsiniz o yüzden belediyeyi bağlamaz diyen muhterem çok bilmiş arkadaşları dinlemeyiniz. Yüklenici firmalarda çalışan personellerin ücret güvenceleri herzaman ana firmadadır. Şuanda halihazırda taşeron firma İBB için çalışmaya devam ediyorsa muhtelemen kurban seçilerek işten çıkartılmışsinizdir. İşe iade hakkınız mevcut. iş mahkemelerine bireysel veya vekil ile başvuru hakkınız var. Sizi geçerli bir nedenden çıkarttığını kanıtlamak mecburiyetindedir. Bu maddenin birçok detayı var ve hepsi sizin lehinize. Tavsiyem evvela arabulucu ile bağlantı kurmanız, netice alamazsınız yargı yolu açık, tâbi iş yerinde kıdem süreniz 6 ayı geçmiş.olmasi gerekmekte. Bu konuda merak ettiğiniz direk sorular vs varsa yazabilirsiniz. Eve geçince daha detaylı aydınlatayim
Çok teşekkür ederim hocam. İbb de 2016 dan beri çalışmaktayım. Arabulucu zorunlu diyen arkadaşlar olmuş bu iş mahkemeleri içinde geçerlimi? Arabulucu ile çözülmeyeceğime eminim çünkü. Salı günü ihtar çekip avukat aracılığıyla yargı yoluna gitmek doğru olur mu ? Biraz araştırdım internetten, alt işveren ve üst işvereni birlikte dava etmem gerektiği vs yazılmış birkaç yerde lakin ne kadar doğrudur bilmiyorum