4 Ekim 2019
-Hedef kategorideki siteleri araştırdım.Kategorileri ve içerikleri kontrol ettim.
-Wordpress kurdum
-Tema araştırdım ve kategoriye uygun bir tema kurdum
-Kategorileri oluşturdum
-Hedef kategorideki güzel içeriğe sahip bir siteden verileri alacak yazılımı geliştirmeye başladım.
-Tahminimce 2-3 gün içerisinde konuları wordpress siteme aktarabilecek bir alt yapıyı oluşturacağım.
-Bu oluştuktan sonra ise çektiğim konuları translate edeceğim + resimleri özgünleştirip makaleleri orjinal gibi göstereceğim.
uzun uzun alt alta yazmaya gerek yok bu işlemler tamamlanınca sıradaki işlemleri yorum olarak eklerim buraya.
Motivasyon devamı için yorum atabilir feedback verebilirsiniz

5 Ekim 2019
-Guzzle Kütüphanesi ile çalışacak bir veri çekme alt yapısı oluşturdum
-Resimleri özgünleştiren,Watermark ekleyip Parlaklıklarını ayarlayabildiğim bir sistem oluşturdum.
-İçerikleri çekeceğim sitedeki konu aralarındaki reklamları ve gereksiz olan diğer elementleri sildiren sistem oluşturdum.Konular temiz şekilde çekiliyor.
-Bazı tablosal verilerin olduğu konularda tablo arkaplanlarının renk kodlarını kendi kodlarımla değiştirdim.
-Yazar isimlerini sildirdim.
Yarın bu oluşturduğum alt yapıyı geliştirip sitedeki bütün konuları sitemap.xml dosyasından okutup toplu olarak bilgisayarıma depolayacağım.
Depoladıktan sonra ingilizce olan bu içerikleri Öncelikle düşündüğüm Almanca diline çevirmek.
Çeviri için yandex translate api sistemini kullanacağım.
Resimleri zaten bahsettiğim gibi özgünleştirme işlemine koymuştum.İçeriklere yapmam gereken tek şey translate işlemi.Sizin de bildiğiniz geliştirmeye açık şeyler varsa yazabilirsiniz.
İleriki aşamada bu depoladığım içerikleri wordpresse aktaran bir alt yapı tasarlayacağım.Bu konuda php ile konuları insert edebileceğim bir alt yapı önerilerine açığım
Bol kazançlar..