İşverenin çalışanı işten çıkartması hakkında 4 nolumu öyle birşey söylediler. İşsizlik maaşınada başvuru biliyormuşum.
Şirket ile görüştüm sadece bu konuyu. Tanıdık vasıtasıyla bir avukat ilede telefonda görüştüm. Dosyanın kazanılması halinda tazminattan pay vs istiyor
Çok teşekkür ediyorum. Sanırım öyle bir durum oluştu hayırlısı olsun demekte başka birşey düşmez . Beni tek üzen durum çalıştığım süre içerisinde verdiğim emekler olsun vs. Karşılığında böyle işi yokuşa sürmeleri oluyor.
Bir avukat ile tanıdıklar vasıtasıyla telefonda görüştüm aslında. Peşinen bir miktar para ve tazminattan pay istedi.
malesef onlarda karışmıyor şirkete yönlendiriyor.
Hocam tanıdığım avukatlar var arabulucu ücretsizdir herhangi bir ücret ödemezsiniz ister kendiniz başvurabilir isterseniz avukat vasıtasıyla başvurabilirsiniz.
Sadece avukat ile başvurursanız ve arabulucuda anlaşırsanız aldığınız paranın yüzde 5ini avukata verirsiniz.
Eğer arabulucada anlaşamazsanız ki bu 1 ayda belli oluyor avukat sizden hiç bir para talep etmez ve dava açıp açmak istemediğinizi sorar. Dava açmak isterseniz dava açılış ücretleri var onları ödersiniz ortalama 1000 tl gibi bir para bunun dışında bir masrafınız olmaz ve bir de mahkeme sonunda aldığınız tazminatın %10-15 arasında bir rakam alırlar.
Mahkemeye gidip gitmemek sizin kararınız buna hiç kimse karışamaz ve müdahale etmez size kalmıştır ama arabulucu ücretsiz olduğu için mutlaka başvurmanız gerekmektedir.