onurkaplan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle 170 arayıp hangi kod ile çıkış verildiğini öğrenin

çıkış kodunda ne için çıkarıldığı yazıyor ( istifa etti ws )

Çıkış koduna göre hareket etmeniz gerek.

mahkemeye verip işe geri iade davası açabilirsiniz yada tazminat ihbar ws alabilirsiniz.
İşverenin çalışanı işten çıkartması hakkında 4 nolumu öyle birşey söylediler. İşsizlik maaşınada başvuru biliyormuşum.

U_uR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kimle görüştünüz hocam ben yasal yollardan arabulucu ile görüşmekten bahsediyorum sizin işverenle görüşmenizden değil.
işe iade arabulucu yanında görüşülür ve işe iade olmayacağı kesin bir dille söylenir size de bir kağıt verilir sizde o kağıt ile dava açarsınız.
Şirket ile görüştüm sadece bu konuyu. Tanıdık vasıtasıyla bir avukat ilede telefonda görüştüm. Dosyanın kazanılması halinda tazminattan pay vs istiyor

Scacrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu hakkında yönelmeniz gereken yer belediye değil çalıştığınız firma. Kendileriyle görüşüp yan haklarınızı talep etmelisiniz. Bu gibi durumlarda uzlaşmaya varmak istemezler toplu şekildedava açarsanız işçi mahkemesi bütün mağdur edilen personel hakkında tek dosyada karar verebilir. Size hak talep edemeyeceğinizi söyleyen kimseye aldırış etmeyin işçi mahkemesinde kaybetme olasılığınız bulunmuyor. Belediye üzerinden yapabileceğiniz bir şey yok ne yazık ki özel firma üzerinden gitmeniz gerekiyor.

Son olarak işten çıkarılma sebebiniz sizin siyasi görüşünüz ya da apolitik oluşunuz değil, taşeron firmanın siyasi görüşüdür. Bundan emin olabilirsiniz ne yazık ki ülkemizde kurunun yanında yaş da yanıyor tekrar geçmiş olsun.
Çok teşekkür ediyorum. Sanırım öyle bir durum oluştu hayırlısı olsun demekte başka birşey düşmez . Beni tek üzen durum çalıştığım süre içerisinde verdiğim emekler olsun vs. Karşılığında böyle işi yokuşa sürmeleri oluyor.

BUYRAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
onlar söyler dururlar bakmayın siz yargı yolundan kesinlikle vazgeçmeyin avukat konusunda iyi bir avukat bulun apartmandan bozma işini sallama yapan biri olmasın özenle seçin hakkınızı er yada geç alırsınız emin olun.
Bir avukat ile tanıdıklar vasıtasıyla telefonda görüştüm aslında. Peşinen bir miktar para ve tazminattan pay istedi.

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ibb nin konusu değil aslında.
taşeron olduğun için firma senin gözünü korkutmaya çalışıyor.
ibb insan kaynakları birimine durumu bildir. senin ihbar ve kidemini kim ödüyor sözleşmeye göre onu öğren ve hakkını ara.

her türlü alacaksın ihbar kıdemi.

taşeronun ihbar ve kıdemlerin üzerine yatmaya çalışıyor bence
malesef onlarda karışmıyor şirkete yönlendiriyor.