aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15 Derece rotate edip exif bilgilerinde sildim. Dediğin gibi rotate değiştirmek lazım. Tabi kullanıcı tarafıda önemli. Senin yaptığın gibi çerçeve eklemek lazım. Ayrıca aynalama işlemi ve kontrast yapanlarda var. Ayrıca webde yer alan resimlerin bir çoğu optimize edilmiş. Yani kalitesi düşürülmüş resimler. Python ile kaliteyi %100 artdırıyorum, az birşey keskinlik yani sharpen ekliyorum. Hangi programlama dilini kullandığını bilmiyorum ama php de bir resmin kalitesini artdırma gibi bir durum yok diye biliyorum. Fakat python da 2 satır bir kodla hallediliyor.
hocam ben otomatize edilmiş yazılımla falan değil direk gimp ile resimleri editleyip test ettim.
resmin üzerine şerit atıp yazı yazma, renk değiştirme, boyut değiştirme, çerçeve ekleme, exif editleme, aes şifreleyip geri açma falan işe yaramıyor. orjinallik konusunda bu değişikliklerin hiçbirini google amca yemedi.
dekorasyon aramasından bulup denemeler yaptığım resim üzerinde renksel ve ışıksal olarak ne kadar değişiklik yaparsan yap negatifi aşağıdakinin versiyonları oluyor. sanırım google de bunun gibi negatif hatlara uyumluluğa bir skor verip eşleştirme yapınca orjinali çat diye yakalıyor

son durumda yeni bir taktik öğrenene yada fikir gelene kadar kısmi bir şekilde başarılı olan şu şekilde devam edicem. resmin belli bir kısmını cropladıktan sonra görüntüyü bozmayacak şekilde çeviricem yada ayna yapıcam. görüntü üzerine gidecek uygun objeler bulabilirsem onları ekliycem. (örneğin aşağıdaki gibi) renk tonlarına gelince bunu insan gözüne hoş gelecek şekilde evirip çeviricem. exif bilgilerini genede değiştiricem.

dekorasyon resmine yukardaki gibi keltoşu ve altına kitaplıkları ekleyince benzer resimlerde aynısını bulamıyor
ama görsel benzerini içeren konularda genede resmi buldu. resmin rotasyonunu değiştirirsem onlarıda bulamaz gibime geliyor