Bu tip domainler iş yapmaz hem global marka olduğu için marka korumaları var hem de zaten markanın kendisi bu tip domainlere tenezzül etmez. Adamlar vw.com'a sahip düşünün çok ihtiyaçları olsa tr.vw.com ya da vw.com/tr şeklinde kullanırlar. Kaldı ki vokswagen için konuşuyorsak faaliyet gösterdikleri ülke uzantısında faaliyet gösteren bir firma vw.com.tr kullanıyorlar bütün bayi ve servis listeleri zaten kendi web sitelerinde mevcut.

Ayrıca bir servis ya da bayii bir domain kullanacaksa kalkıpta il, ilçe ismi kullanmaz örn: ozkardesler.com veya com.tr gibi bayii ismini tercih ederler. en kötü vwozkardesler denerler o da isim dolu olduğu için düşünülebilir belki.

Ayrıca @WebWon; hocamın soylediği gibi yurtdışında bu tip domainleri ne alırlar ne satarlar boşuna para bile harcamazlar. Sektörü yakından tanıyan insanlar bunu bilirler.

Peki ne yapabilirsiniz bu domainle?
Benim aklıma tek gelen manisa'da varsa vw otomobil tutkunu bir grup ya da kulüp güzel bir forum sayfası kurulabilir hiç bir maddi kazanç beklemeden hobi amaçlı yönetilebilir. Bunun dışında pek kullanım alanı göremedim ben.