Surf kamış uzak atışlar için kullanılır. Siz tuzlu suda at-çek yaparak belli bir süre sonra sıkılırsınız çünkü at-çek de kullandığınız kaşığa yada sahte balığa aksiyon vermek için attığınız gibi çekmeniz gerekir. Avcı balık varsa gelir yoksa sürekli boşa çekersiniz. Surf ise kıyıdan uzak atışlar için kullanılır ortalama 100-150 metre atış tekniğine göre ileri atabilirsiniz. Levrek çupra gibi balıklar hedefiniz olur. Decatlonda 160 TL ye surf kamış gördüm hoşuma gitti o alınabilir birde 7 binlik veya 9 binlik 10-13 bilyeli makine alırsınız ipide makine değerlerine göre kalınlığını ve uzunluğunu ayarladın mı uzunca yıllar ekstra maaliyetiniz olmaz. Ben spin kamış aldım şimdi onun yerine decatlondaki kamışı alacağım.
Emeğine sağlık hocam cevap verdiğin için. 1k lira bütçe ayırıp uzun yıllar daha olta satın alma Vs uğraşmak istemiyorum. Dediğiniz aslında benim içinden geçen durum. Profesyonel veya yarı profesyonel bu işi yapanlar her iki tür olta takımını da duruma göre kullanıyor diye biliyorım ama eğer surf o anlama geliyor ise ben onu net araştırıp onu almalıym.. Decatlon bende baktım ama balık forumları sitelerinden biri imzalarında ne olta kullandığını yazıyor idi o siteyi bulamıyorum orda daha detaylı araştırırdm ama bulamıyorm