ahaha bak bu iyiymiş sevdim tarzını içinden geçme olayı buna denir aynen ekran kaydetle telefondan denemek lazım :P
hocam google ağzımıza terlikle vurmuş kadar oldu ekrandan telefonla resmi çekincede sonuç hüsran
arama yaparken şunada dikkat edin hocam attığınız resmi bir önceki resim sanarak önbelleğinde ki resmi aratarak size sonuçları gösteriyor
hocam gizli sekmede arama yapıyorum pek fark etmiyor. google malını her türlü tanıyor
şimdi yeni bir deneme yaptım
google görsellerden
dekorasyon trendleri 2019 şekinde arama yaptım ilk çıkan şu resmi aldım (piyango sabaha vurdu)
sonra bu resmin boyutunu ve exif datasını, formatını değiştirip aşağıdaki görseli elde ettim.
bu görseli aradığımda ilk sıralarda pinterest falan çıktı benzer görsellerde de resmin aynısı vardı ve sonucun devamında yine orjinal resmin aynısını kullanan siteler sıralandı. yani orjinallikte gene patladık

bu sefer resmi şu şekle çevirip denedim
benzer görsellerde aynısını bulamadı. Eşleşen görselleri içeren sayfalar kısmında da alakasız görseller vardı.
ilk yaptığım testlerde resmi ters çevirince bir nebze orjinallik olmuştu aynı durum görseli böyle sağa sola çevirince de oldu sanki.
yani burdan aşağı yukarı şöyle bir sonuç çıkıyor boyut, exif, renk tonu, watermark falan hikaye, resmin rotasyonunu değiştirmen lazım.
bu arada exif tabi ki gereksiz değil. görselinizi aynen sitesine çekenler için mutlaka kullanmak gerek

uygulanacak başka yöntem aklına gelen?