diray67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yukarıda attığın her 2 görseli de
google da aratınca hiç bir fark yokmuşcasına yine aynı sonuçlar listeleniyor
küçük bir tüyo vereyim
resimleri hash değerlerini değitirmeyi deneyin
Hocam aynen dediğiniz gibi şimdi kurcaladığım resmi arattım resmin orjinalini ve benzer sonuçları buldu.
exif meta datasını değiştirip aradım "Eşleşen görselleri içeren sayfalar" kısmında resmin orjinallerini gene buldu.
yani rengi, boyutu değiştirmek üstüne yazı yazmak exif meta datayı değiştirmek fayda etmiyor.
bu arada google da durum bu. acaba aynı şey pinterest te de geçerlimidir? sonuçta aynı algoritmalar çalışmıyor

Sizin görselide aradım benzer görselleri listeliyor ama sizin resimin aynısını bulamadı.
Hash değerini değiştirmek için ne yapıyoruz? exif meta ile değişyordur heralde diye düşünmüştüm ama işe yaramadı.

arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google daki bir resmi direk çekip boyut değiştirip koymanız o resmi özgünleştirmez. bir resmi özgünleştirmek için işlemeniz ve exif bilgilerini silmeniz gerekir,
örnek saç modeli buldunuz. bunu light shot ile çekip ekran görüntüsü alıp ismini değiştirmeniz en hızlı özgünleştirme biçimidir, veyahut resmi indirip paint vb programlarla açıp exif bilgisini resim boyutunu vb değiştirip farklı kaydedip tekrar yüklemelisiniz. bunların hepsini yapsanızda bir resimdeki kod yapısı belli olduğundan benzer resimlerde bu algoritma çalışır.

aynı resmi siz yüklemiş olursunuz özgün resim olur ancak yinede resim kopyadır. ber resmi orjinal yapan kendi çekiminizdir. çünkü internette aynı exif yapısına ve kod yapısına benzer hiç bir resim yoktur. işte gerçekten orjinal olan budur.
hocam resn, boyut ve exif datayı değiştirsem de google yukardaki resmin orjinalini buldu