Hocam iyi dilek nasıl olur bilmiyorum, Allah kediye yardım etsin.
Tavsiye olarak tavsiyem, yaptırmamanız yönünde.
Dünyanın doğal bir dengesi var, yorumlarda gördüğüm kadarıyla kediyi bulup sahiplenmişsiniz, siz o kediye el sürene kadar o kedi kendi halinde yaşayıp gidecekti zaten.
Bu şey gibi bir durum, balta girmemiş ormanlara gidip şehir kurup, biz gelmesek buralar yok olurdu, buraları biz suluyoruz biz bakımını yapıyoruz demek gibi bir şey.
Bu tür durumlarda ben alternatif çözümlerden yanayım, kediyi eve hapsetmek, onun doğuştan gelen bir özelliğini elinden almaktan daha iyi bir seçim olurdu benim için, gerekirse evin bir kısmını kediye ayırırdım ama yine de bunu yapmazdım. Ya da bahçeye kedi girmesini bir şekilde önlerdim.
Kedilerin cinsel hayatıyla ilgili pek bilgim yok, hatta hiç yok ama kedi de anne olmak istiyordur belki, o yüzden bahçeye çıkıyordur..
Bu tür konularda kendinizi hayal edin, sizin üstünüzde, size bakan,-hatta şöyle diyelim, siz 5-6 yaşında, kuvvetsizken, aileniz sizi kısırlaştırsaydı, nasıl hissederdiniz?
Bir canlının başka bir canlının hayatına müdahele etmesini doğru bulmuyorum.
Başta da dediğim gibi, o kedinin hayatına siz girmeseydiniz, sonuçta o kedi, kedi olarak hayatına zaten devam edecekti...
Bazen duygularımız, mantığımızın önüne geçebiliyor, dilini dahi anlayamadığımız canlılar için iyi olduğunu düşündüğümüz şeyler kötü olabilir. O kedi şuan ağlayıp sızlasa dahi, miyavlıyor sanarız. Tavsiyem, vazgeçin.