Hocam şimdi normal bankaya gittiğinda parayı yatırıyorsun, paranı kiraya veriyorsun. Dini inancın varsa Allah affetsin, haram ama paranın değerini de başka türlü koruyamıyorum diyorsun. Günah olduğunu bile bile yapıyorsun, af diliyorsun.
İkinci yöntem ise kendilerine islami diyen bankaya gidiyorsun. Nedense diğer bankalarla aynı faizi alıyorsun. Haram değil diyerek içini ferahlatıyorsun. Haram olan birşeye haram değil diyorsun. Bana göre ilkinden daha kötü birşey.
Gelelim altın , döviz, borsa işlerine. Olmadan var etmek Allah'a mahsus. Ortada bir para var. Altın yükselirse başka birinden para sana geçiyor haksız bir şekilde. Herkes aynı anda kazanmıyor. Kaybedenlerin cebinden kazanana haksız şekilde para geçisi oluyor. Dini açıdan ne kadar doğru eğer vicdanın varsa düşünürsün. Yani banka faizine haram diyenler, bunlara da demeli.
Sigorta , emekli maaşı da aynı şekilde . Bana göre ev kirasının bankaya yatırdığın para kirasından farkı yok ama etraf paranın sesini duyunca değişik din uyduranlarla dolu.
Ben günah işlemekten korkuyorum diyorsan en doğrusu ticaret yapmak ama doğru, hakkaniyetli ticaret yapmak. İmkanın yoksa günah ama Allah affetsin diyerek altın, dolar , faiz, borsa dörtlüsünden birini seçeceksin. Bu yazdıklarım kendi düşüncem, dini bilgim ise zorda kalırsan akıl ve vicdanına danış diyen ilkokul öğretmenimden.