arkadaşlar merhaba,

websitemin adının "takipçi marketi" olduğunu varsayalım;

geçtiğimiz günlerde yenilenmediği için boşa düşen takipcimarketi.com adlı alan adını satın aldım.

bu websitesi üzerinden e-ticaret yapmayı düşünüyordum fakat takipcimarketi.com.tr uzantısının daha öncesinde alınmış olduğunu gördüm. bu websitesinin markasını sorguladığımda ise "takipçi marketi.com.tr şekil" adında bir marka tescili (35,12 sınıflarında) bulunuyor. ben de geçtiğimiz günlerde "takipçi marketi" markasının (35 sınıfında) başvuruda bulundum, bugün baktığımda ise yayın kararı almadan direkt red yemişti.

benim merak ettiğim sorulara sırasıyla gelecek olursak;

benim bu markayı alabilmemin hiçbir imkanı yok mu?
arasında boşluk bırakmadan başvurursam yayın kararı alabilir mi?
olur da marka tescili alamazsam bu kişiler bana bir yaptırımda bulunabilir mi?
örneğin "takipçi marketi" markasını alamadığım için "hızlı takipçi marketi" markasını almak için başvuruda bulunursam ve "takipcimarketi.com" domainimde satışa başlasam diğer kişiler bana bir yaptırımda bulunabilir mi?

şu güne kadar hukuki açıdan "takipçi marketi" ile "takipçi marketi.com.tr şekil" markasının birbirinden alakasız olduğunu düşünüyordum çünkü karşı taraf benim istediğim markayı tamamen tescillememiş ek olarak .com.tr eklediği için benimkinden farklı olduğunu varsayıyordum. acaba bu konuda bir şey yapamaz mıyız diye yerimde meraktan duramıyorum.

markamın adı "takipçi marketi" değil, örnek verilmiştir. takipçi sektörüyle alakasızdır. eğer marka başvurusu ve bilişim hukuku gibi konularda bilgili olup yardımcı olabilecek olan birisi varsa websitemin gerçek adını verebilirim. şimdiden teşekkürler.