Anglo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam ama siz iskan aldıktan sonra sizden böyle bir şey istemeye hakları yok ki. O kurumun hiç hakkı yok. Eğer evrak istiyorlarsa imar affı aşamalarında zemin tespit evrağı için çalıştığınız haritacınızdan imzalı belgeyi götürürsünüz. Zemin tespitin mantığı budur zaten. O bina bu koordinatlarda, bu ölçülerde demektir. Açıkçası bana mantıksız geldi. O yüzden sorguladım bu kadar kusura bakmayın.
Öncelikle soru sormanız beni daha çok bilgilendirir hocam. İnsanız, yanıldığımız ve eksik yaptığımız yerler olur, veya karşıdaki kurumlar yanlış bir çalışma içerisinde olabilir. Sizin sayenizde onları uyarabilirim veya kendi hatalarımızı düzeltiriz en azından Şimdi şöyle; Bizim burada zaten tapumuz yok, babannem ve dedemler, onların çocukları falan yıllardır köyde yaşamışlar. Adam arsaya tapu almış, oturduğu eve tapu almamış Köy evinin de tapusu olmadığı için imar barışına başvurduk. Evde elektrik falan yok. Dediğim gibi baya eski bir ev. Suyu zaten önündeki olukdan çekiyorlar, elektrik için de gaz lambası kullanıyorlar. Tapu olmadığı için bu aboneliklerde doğal olarak yok. Ta o zaman Ankara'ya yerleşmişler, öyle kalmış. Çok nadir gideriz, ara sıra. Geceleri ilçesine geçeriz elektrik olmadığı için Neyse, şimdi ilgili belediyeye babam gidiyor ve "Elektrik aboneliği yapmak istiyorum,. İmar barışından sonra aldığım Yapı kayıt belgem var" diyor. Oradaki yetkililer de, "Tamam kardeşim, İmar barışından aldığın Yapı Kayıt Belgeni, nüfus cüzdanı fotokopisini, uydu görüntünü vs. vs. bize getir" işlemleri başlatalım diyorlar. Yapı Kayıt Belgesi olan yere elektrik bağlatılabiliyormuş yani. Bizden de bu sebepten dolayı bu uydu görüntüsünü de istediler. Tapumuz olmadığı için dolayısıyla iskanımız da yok. Oranın elektrik kurumu, yapı kayıt belgesi ile abonelik alınabileceğini söylediği için bu evrakları hazırlamaya başladık bizde Olay bu şekilde cereyan etti yani.