@chasm; 'ın söylediğini söylediler hocam askerlik şubesine gittim. Yoklama yaptırmam gerekiyormuş sadece onu belirttiler.
Hocam başvuru yapabilmem için yoklama işlemi yaptırmam gerekiyormuş. Bana dün askerlik şubesine gittiğimde hiç buraya gelmene gerek yok dediler. E-Devlet üzerinden elektronik yoklama işlemlerini yapıp daha sonra başvuru da bulunabileceğimi söylediler.
Parayı yatırınca dekontu alıp şubeye gitmem mi gerekiyor? Ek olarak elektronik yoklama işlemi için verdiği kağıtta sağlık raporu almam gerektiğini söyledi. Bu rapor otomatik olarak işliyor mu yoksa benim götürüp vermem gerekiyor mu acaba?
hocam yoklama dedikleri gibi asal yoklama gibi bi yer var orada yaptırılıyor. Daha sonra orada işlem basamakları gözüküyor kırmızı yanar bekleyen şeyler yada sarı. Neyse oradan işlemleri takip ediyorsunuz. Orada göstericek aile hekimliği yeri. Daha sonra aile hekiminize gidip muayene oluyorsunuz daha sonra sisteme otomatik düşüyor. 1 2 gün içinde olduğunu söylüyorlar sisteme düşmesinin.. Yani otomatik düşüyor. Ama siz yine de olduktan sonra ki gün gidin kesin olur. Parayı yatırınca askerlik şubesine git hocam onlar dekontu alıp bir şeyler yapıyorlar, işliyorlardı sanırım. Ayriyetten size askerlik şubesinde yapılacak adımları gösteren bi kağıt vermesi gerekiolardı oradan daha rahat ne yapıcağını anlıyosun işlem sırası filan.