Çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama çıkması lazım. Adamlar emekli olmuş zaten, hak kazanmış.

Prim ödeyerek emekli olunan bir sistemde yaşı beklemek çok mantıksız. Adam 25 yıl devlete emekli olmak için prim ödemiş, taksit yani. Taksitlere ödemeye başladığında da sen 25 yıl öde, emekli olacaksın denmiş. Şimdi ödemesi gereken taksitleri ödeyip hala çalışmaya devam edenler taksit ödemeye de devam ediyor.

Yani şöyle düşünün, 60 ay vadeli ev kredisi alıyorsunuz. 60 ay sonra ev sizin diyorlar. 60 ay doluyor, çok erken oldu 12 ay daha bekle deyip evi vermiyorlar. Ve siz bu sürede hala taksit ödemeye devam ediyorsunuz. Sizce mantıklı mı ? Emeklilik de bir birikim yöntemi sonuçta. Adam biriktirmiş, şimdi geri istiyor.

Prim günü dolanları ya emekli yapmaları lazım yada bundan sonra maaşlarından SGK primi kesilmemesi, kesilenleri de iade etmeleri lazım.

Bu karar elbette emsal olur. Mesela ben istenen prim sayısını tahmini olarak emekli olma yaşımdan 15 yıl önce doldurmuş oluyorum. O tarihten sonra benden ya SGK primi almayacaklar yada beni emekli edip ödediğim primleri verecekler.