Aynı şeylerden bahsetmiyoruz. Yeniden yoklama durumu oluşuyormuş bilgisi yanlış bilgi. Siz başvurunuzu yapıp yoklamanızı olmuşsunuz buna mütakip celp belgeniz çıkmış. Sadece sistemlerdeki yoğunluktan dolayı yoklama bilgileri sisteme geç yansıyanlar oldu yani doğal olarak celpler açıklandıktan sonra sisteme yoklaması yansıyanların celp bilgilerinde yoklama YOK şeklinde kaldı. Aslında yoklamanız mevcut sadece celp belgenizde yazmıyor. Şubenize gidip sorduğunuzda da size yoklamanız olduğu söylenecek. Siz sevk belgeniz çıkınca birliğinize teslim olacaksınız sadece.
Bunları nereden biliyorum diye merak ediyorsanız yaklaşık 6-7 aydır bedellilerin 2000 kişilik whatsapp gruplarında yöneticilik yapıyorum sizin durumunuzda olan bir çok kişi bu durumdan dolayı şubeye gitti ve hiç bir sorun olmadığı kendilerine söylenip geri döndüler.
Bilmediğim bir konu olsa zaten böyle önemli konularda yorum yaparak kimseyi yanıltmam.
"8 9 ay öncesinde bedelli askerlikten faydalandım muayene vb işlemlerim yapıldı geçen süre zarfında tekrar
bir yoklama ( muayene ) isteği oluşuyormuş bu sürede bu işlemi aile hekimliğimi yapıyor yoksa askeriyedemi yapılıyor yada teslim olduğum birliktemi?
bu konuyu yaşamış birisi varmı? aklıma takıldı gideyim diyorum yarın yaptırayım son günü varmış birde nasıl bir yol izlenmeli
askeriyeyemi gideyim yoksa hekimemi görüneyim yada teslim olunca askeriyedemi yaparlar"
"celpler açıklandığı halde öyle yazıyor bu durumu çoğu incelediğim yerde
tekrardan muayene isteği doğuyormuş geçen süre zarfında 8 9 ay gibi bir süre geçti birinci muayeneden sonra
en mantıklısı askeriyeye gidip nasıl bir yol izleyeceğimi sormak galiba"
"senin dediğinle aynı şeyler söyledim zaten
gideyim şubeye oradan öğreneyim en mantıklısı o şuan için
aşırı çöp bilgi var bu konularda"
odaklan sadece onu kapsamıyorum sorular soruyorum yöntemler araştırıyorum en mantıklısını sen söylüyorsun ki doğru olanı söylüyorsun gördüğün bildiğin yaşadığını ama bu kadar ilgi ve alakan içinde teşekkür ediyorum anlaştıkmı şimdi? hazır seni bulmuşum son bir soru daha kaldırabilirmisin benim için
( bu celp dönemi süresince 8 9 ay geçti işte celp dönemim 2019 un başlarında açıklandı normalde kiloluydum doktor erteleyelim dedi bende 19 gün yapıp geleyim hiç elleme dedim aşırı kilo aldım bu süredede sorun yaratırmı orada benim için )