Merhaba,
Güzel ve büyük bir proje için ekip arayışında olduğunuzu görüyorum. Bir yazılımcı olarak naçizane bir kaç tavsiye vermek isterim.
Yukarıda maddeler ile yapılacak işin süresi ve maliyeti konusunda net bir bilgi vermek çok zor. Bir yazılımcıya veya ekibe bu maddelerin altlarının da doldurularak vermek hem geliştirme aşamasında zaman kazandıracağı gibi süre ve fiyat bilgisi konusunda net bir şeyler söylenebilir.
Örneğin son maddeniz için şöyle bir doküman oluşturmanız daha sağlıklı olur.
- Üyeler yardım, talep, öneri / şikayet için yazabilecek ve operatörler bu talepler ile ilgilenecek
Yukarıdaki gibi daha detaylı bir doküman oluşturmak çok daha sağlıklı ilerleme imkanı sağladığı gibi, çalıştığınız ekip ile "bu yoktu, böyle bir şey yazmıyordu" gibi diyaloglara girmezsiniz.
Şahsi olarak bu tür büyük işlerde haftalar süren detaylı bir çalışma sonucunda çıkan dokümantasyon oluşturulup sonra geliştirme aşamasına geçiyorum. Bunu yapmadığımda çok sorunlar yaşıyorum. Bir yazılımcı ile çalışacaksanız ve sorun ve sıkıntıyı en aza indirmek için bu tür dokümanlar oluşturmanız da çok fayda var.
Projenizde size başarılar dilerim.
Merhaba,
Tavsiyeniz için teşekkürler. Bu proje üzerine uzun bir süre ve bir ekip olarak çalıştık. Projeye dair isteklerimiz en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştür. Ancak konu başlığı altında olabildiğince isteğimizi özetleyecek bir yazı yazmak istedik. Bu fonksiyonlara sahip bir projede az çok neler olabileceği ya da neler olmayacağı anlaşılıyor (son maddeye verdiğiniz örnek gibi). Bu konu başlığını açmaktaki amacımız buradan bu işi yapabilecek ekiplere ulaşabilmek ve bir shortlist oluşturmak. Anlaşma ve proje başlangıcı aşamasında her şey netleştirilecektir.
Tekrardan tavsiye ve uyarınız için teşekkür ederiz.