MİLENİ PİŞMANLIKMIŞ. Geçmeden önce konuyu defalarca okuyup anlamayan benim durumumda olanlar neyle karşılaşabileceklerini bilsinler.

Şu an itibariyle 15 gündür geçmeye çalıştığım mileni.com benim için tam bir başarısızlık örneğidir. Müşteri hizmetleri ile defalarca görüştüm. o kısımda da başarısızlar. Müşteri hizmetleri bir birim olarak var ama müşteriye faydaları yok. Gerçi ben daha müşteri bile olamadım. Nasıl mı? Şöyle:

16 Eylül'de türk Telekom'dan Mileni'ye geçiş için başvurdum.En geç 7 iş günü içerisinde geçişi tamamlayacaklarını söylediler. Evraklar geldi imzaladık ama sonrasında ses seda çıkmadı.

Ayın 20'sinde, 25'inde, 26'sında aradım neden bağlanmadığını sordum. Hık mık deyip ilgili birimlere ilettiklerini söylediler.

Ayın 28'inde aradım ve sordum ilgili birimler vs denildi. Her seferinde yeni fatura dönemine girmekte olduğumu ve bağlamadıkları için ekstra bir ücret ödeyeceğimi tekrar ilettim. Yine olmadı.

Bugün sabah aradım. Telefonu karşılayan müşteri temsilcisi bugün mutlaka aranacağımı söyledi. yine aranmadım. Bu arada ben hala neden transfer yapılmadığını bilemiyorum. Ne zamana yapılabileceğini de bilemiyorum. Bir tane insan evladı da "bu adam bize para ödemek istiyor. biz bu adam para ödeyeceği halde bunun işlemlerini yapmıyoruz. normal bir şirkette kendimiz bu sorun neden çözülemedi diye uğraşmak zorunda kalacağımız halde kendisi kendi derdini kovalıyor"... DEMİYOR.

Bu arada iyi ki kayıt tutmuşlar. Müşteri temsilcisi "ayın 16'sında aranmışsınız, size ulaşılamamış onun için gecikmiş olabilir transfer" dedi. Ayın 17'sinde neden aranmamışım? Maden kayıt var ayın 18'inde neden aranmamışım. Bırakın aranmayı ben sizi kaç kere aradım. Neden işim çözülmedi." dedim. Bir firma müşterisini arıyor. Ulaşılamadı notunu da siztemine düşüyor ama bir kez daha aramak akıllarına gelmiyor. Müşteri sonra 5 kez arıyor ama 15 gün sonra ayın 16'sında aranmışsınız, ulaşılamamış".

Bu şirketin bir müşteri iletişim stratejisi, buna ilişkin oluşturulmuş planları olduğuna inanmıyorum. Bugün müşteri temsilcisi "ilgili birime iletiyorum" dediğinde ona söylediğim gibi İLGİLİ BİRİMLERİ OLDUĞUNA BİLE İNANMIYORUM. DAHA HAT BAĞLANMADAN BUNCA SORUMSUZLUK ÖRNEĞİNİ BİR ARADA SERGİLEYEBİLMİŞ BİR ŞİRKETİN DÜZGÜN HİZMET VEREBİLECEĞİNE DE İNANMIYORUM.

Bugün akşam "hani arayacaktınız, telefon bekledim niye aranmadım" diye aradığımda müşteri temsilcisine de ilettim "BEN MİLENİ'YE GEÇMEKTEN VAZGEÇTİM, BAŞVURUMUZU, HATTIMIZ BAĞLANMADAN, HERHANGİ BİR KESİNTİ YAŞANMADAN NASIL İPTAL EDEBİLİRİZ" diye... O bölüm de net değil. onun için de aranacakmışım. Bu esnada hat transferi nedeniyle kesinti olabilirmiş. ilgili birime elden not iletilecekmiş.

TT pahalı olduğu için problemliydi ancak MİLENİ daha başvuru sürecinde UCUZ ETİN YAHNİSİ olduğunu göstermiş oldu.

Bu sıkıntıları yaşamak istemeyen bu yazıyı okusun bir daha düşünsün. Ben Mileni'ye geçmeden Mileni'den ayrılan ilk müşteri olacağım.

Olacakları da yazarım kısmetse.

2 Ekim güncellemesi: Hala aramadıkları için ben tekrar aradım. Daha önce görüştüğüm müşteri temsilcilerinin bayi temsilcileri olduğu ve ön onay girmedikleri iletildi. La havle deyip daha önce gerekli işlemi yapmayan herkesten şikayetçi olduğumu ilettim. Yetkili birim diye bahsettikleri ama benim olduğuna inanmadığım birimle görüşmek istediğimi de ilettim.Bir süre beklemeden sonra bunun olamayacağını ilettiler.

Günün sözü, gün içerisinde size döneceğiz. Saat kaçta söyledi Şule hanım bunu? Saat 18.06'da. Gün sonu saat kaçı ifade ediyor dedim. 23.59 olduğunu anladım. Şimdilik bekliyoruz.

Not: Müşteri temsilcilerinize nezaketen de olsa izin istemeden telefonu beklemeye almamak gerektiğini öğretin.

3 Ekim güncellemesi: Saat 16.22 itibariyle hala arayan soran yok. Müşteri Hizmetleri yalan. Firmanın olup olmadığı bile belirli değil. Mileni pişmanlık olmaya devam ediyor. Firmaya geçemediğimiz için nasıl iptal edeceğimi de bilemiyorum. bekliyoruz karşılıklı. Onlar transferi yapmamak için bekliyor, ben de bir an önce yapsalar da iptal etsem diye bekliyorum. Ben hayatımda herhangi bir sektörde bu kadar lakayıt bir firma görmedim, duymadım.

Saat 19.16'da 3 bir seri mesajı, @millenicom_ hesabını da ekleyerek twitterdan gönderdim. Yanıt bekleniyor. Bakalım twitter nasıl işliyor?

4 Ekim güncellemesi: 4 Ekim saat 16.21'de twitterdan yanıt vererek iletişim bilgilerini istediler. Müşteri temsilcilerinin para alıp beceremediği işi, bedava twitter platformu çözecek mi acaba?

- Saat 18.33'de telefon numaramı gönderdim twitter mesajı olarak.

- 23.18'de kontrol amaçlı abonelik numaranızı ya da TC numaramı istediler (Link verdiğim halde konuyu okumamışlar. Okusalar henüz müşteri olamadığımı anlarlardı.)

- 5 Ekim saat 01.03'te TC kimlik numaramı gönderdim. İnşallah akıllı bir kişi, bu TC Kimlik numarasını çağrı merkezinin kayıtlarıyla eşleştirmeyi akıl eder. Şu da olabilir; TC Kimlik numarasından başvuru tarihine ve işlem geçmişine (eğer tutuyorlarsa !!!) de bakıp,transferin neden gerçekleşmediği, firmanın neden bu işlemden para kazanamadığı da araştırılabilir. Bakalım neler olacak?

5 Ekim güncellemesi: 5 Ekim saat 17.17'de nihayet arandım. Sosyal medyada yazdıklarım nedeniyle kontrol etmişler ve daha ilk aşamada, evden imza ile alınan evraklarda bulanıklık olduğunu, tamamlanamayan transfer işlemlerinin tutulduğu excel dosyasında farketmişler. Yani bunca zamanın sallaması, savsaklamasının nedeni, benden evde sözleşme imzası alan kişinin evrakları bulanık göndermesiymiş. Peki evrak asılları nerede? onları kontrol edemiyor musunuz?...

Çok işte çalıştım. Bu şirket kadar süreçleri sallabaş olan başka şirket görmedim. Böyle excel mahkumu !! teknoloji firması zaten olamaz. Uzun uzun anlattı. Telefon kayıtlarımı sordum. Tek tek bütün kayıtları ve her kayıtta belirtilen müşteri yanıt bekliyor mesajını okudu. bunca mesaja rağmen neden yanıt verilmediğini sordum. O da buna yanıt veremedi.

Kendisinden sonra transfer onayı için tekrar aranacağımı ve onay verirsem işlemi yapacaklarını belirtti. Ben transfer talebim üzerine yeni ücretler ödemişim, aramalardan sinir hastası olmuşum ne bir özür ne bir telafi önerisi... iptali sordum. Başvurunun ardından bir şey yapılmadığı için onay vermezsem zaten iptal olacağını, herhangi bir sorun olmayacağını iletti. İptal talep ettiğimi yineledim.

Genel merkezden aradığını söyleyen ve transfer için arayan 2. kişiye transfer onayı vermediğimi,daha müşteri kazanma aşamasında böyle hizmet veremeyen bir firmanın vereceği hizmetin de işe yaramayacağını söyleyip bu acıklı süreci tamamladım.

MİLENİ YETKİLİLERİNE SON SÖZ: Çalışanları, süreçleri ve organizasyonun tümünü değiştirin. Şu halde müşteri ilişkileri diye harcadığınız her kuruş boşa gidiyor.