Keşke iyice araştırsaydınız belki dosyanız bile onlarda değil

Büro biraz üçkağıtçıya benziyor internette gördüğüm kadar ile..
Hocam beni arayan o kadının sesini duysan var ya..Nasıl anlatayım o kadar iğrenç o kadar itici ve baskılayıcı ki. Zaten böyle olmasa tahsilatta çalışamaz ona başka iş verenin aklından şüphe duyarım her neyse. Suç duyurumu hazırlayayım ayrıca bağlı oldukları baro ile iletişime geçip durumu anlatayım. Savcılık için o sitedeki şikayetler de büyük referans zaten.
Hocam, ses kaydını siz ya da diğer taraf kaydetmemiş ise suç duyurusunda bu çıkmaz. Geriye dönük ses kayıtlarının dökümünün yapıldığı bir teknoloji yok. Bence siz, elimde ses kaydı var demeye devam edin, bakalım ne yapacaklar. Ya da arayıp siz belgemi gönderecek misiniz diye sorun.
Ceza kanunu'nda haberleşme gizliliğinin ihlal diye bir suç var. ancak Yargıtay kişinin kendisini savunması için başka çaresi yoksa bunu suç olarak kabul etmiyor. Yani en azından böyle kararlar var. Sonuçta sizinki de buna uyuyor çünkü para ödeyeceksiniz ve bu sadece konuşmaya dayalı olarak yapılacak. Örnek kararı sizinle paylaşıyorum, umarım sorununuz çözülür.
Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 21.05.2013 tarihli ve 2012/1270 esas, 2013/248 sayılı karardan bir kısım; kişinin kendisine karşı işlenmekte olan bir suçla ilgili olarak bir daha kanıt elde etme olanağının bulunmadığı ve yetkili makamlara başvurma imkanının olmadığı ani gelişen durumlar dışında, karşı tarafın konuşmalarını gizlice kaydetmesi hukuka uygun kabul edilemez.
Yarın ilk işim aramak hocam aynen böyle diyeceğim. Onlar bu suç diyecek ama ben tekrar aynı şeyi söyleyeceğim. Bakalım ne olacak. Paylaşım için ayrıca teşekkürler.
savcılağa şikayette bulunacaksın, ardından icra dairesine giderek belirlenen dosyaya icra dairesi dışında para yatırıldığı ve bunun sürekli yapıldığını beyan edeceksin (icra dosyasında alacaklının kendi hesabına icra dosya hesabı dışında tahsil etmesi yasaktır). Avukat bürosunun bağlı olduğu baroya sanırım 138 liraydı ücreti karşılığında şikayet dilekçesi oluşturacaksın. Seninle konuşan muhtemel avukat yanında çalışan işe yaramazlardan birisidir. Avukat 8 bin lira için bu şekilde konuşmaz. Bunları yaparsan ve kayıtları baroya iletirsen senin için hayırlı olacağını düşünüyorum.
(icra dosyasında alacaklının kendi hesabına icra dosya hesabı dışında tahsil etmesi yasaktır). Hocam bunu öğrenmem de güzel oldu. Aynen kendi hesabına gönderdim. Avukat yalakası onun ibanını atmıştı çünkü.