Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 4 yıldır devam eden İNG bank haczim geçen yıl arman hukuk bürosuna satılmış. 6 ay önce günde 20 kez arayıp en sonunda 8000 TL'lik borç için 1000 TL'ye anlaşma yaparak borcunuzu kapatıyoruz şeklinde aktarıldı. Başta ödeme yapamayacağımı söylesem de maalesef gidip 1000 TL'yi yatırdım.

Telefonda kaç kez sordum. Bakın 'borcu yoktur' yazısı gelecek mi dedim. Evet borcunuz tamamen silinecek denildi. Ödemeden sonra aradım işleme koyuyoruz falan yalanları... 1 hafta geçti aradım '1 ay içinde haciz kalkacak' denildi.

En son görüşmede ise 'öyle bir şey yok. Haciz devam ediyor. Ödemek zorundasınız' denildi. Küfretmemek için kendimi zor tuttum.

Arkadaşlar ilgili görüşmenin yapıldığı gün ve saat bilgileri mevcut. Dekontta bende. Savcılık suç duyurusunda bulunsam (aradan 6 ay geçti) bir sonuç elde eder miyim? Ses kayıtları dinlenerek çözüme ulaşılır mı?

Büronun çalışanı sürekli 'ses kaydı aldıysanız suçtur bilginiz olsun' demişti tabi korkutmak amacıyla.

Artık sürecin nasıl işlendiğini biliyorum. Tek hatam, '......miktarda ödeme yapıldığı zaman borcu silinecektir' şeklinde hazırlanması gereken ve ödeme yapmadan önce istemem gereken belge... Bu belgeyi isteseydim de göndermeyeceklerdi o ayrı. Şikayetvar adlı sitede de arman hukuk bürosu hakkında onlarca şikayet var herkese aynı şeyi yapmışlar.

Avukat arkadaşlardan ya da böyle bir durum yaşayan arkadaşlardan öneri rica ediyorum.

Not: kendi avukatım savcılığa verilse bile bir sonuç çıkmaz demişti.