Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Tespit ettiğim noktaları sizinlede paylaşmak istiyorum;
Öncelikle 6 adet web sitemde reklam sunumu yapıyorum adsense olarak.
Geçen hafta sitelerden biri google webmaster tools'ta ekliydi farklı bir mail üzerinden , adsense hesabı farklı bir mail üzerinde.
Adsense üzerinde bir uyarı aldım sitelerinizden bir veya birden fazlasında reklam sunumu ile ilgili kural ihlali tespit edildi webmaster araçlarından kontrol edin gibisinden, linke ulaşmak istediğimde sitelerin bir kaç'ında uyarı göremedim fakat son kontrol ettiğim sitede google webmaster toolsunda eski araçlar kısmında Kontrol ettğimde uyarının sebebini paylaşmışlardı , dikkate alarak işlem yaptım ve sorunu düzelttiğimi türkçe olarak neler yaptığımı açık açık yazdım ve uyarıda ihlalde ortadan 3 gün gibi kısa bir sürede kalktı.

2.tahminime göre sosyal medya hitini geçersiz saymıyor ağustos ayından bu yana yeni geliştirdiği bir algoritma ile sadece pinterestten gelen hitlerden kaynaklanabilecek reklam sunumlarını kısıtlama yoluna gittiğini düşünüyorm fakat bu tezimi çürütecek bir olay yaşıyorum ;
Bir yandan organik hit gelirken bir yandanda pinterestten günlük xxx miktarda hit geliyor reklam sunumu devam ediyor herhangi bir işlem olmadı , ads.txt olmayan 2 site de reklam sunumu durdurulmuştu dalgınlıktan olsa gerek onları ekledikten sonra reklam sunumu bir süre gelmeyince yeni reklam birimleri oluşturup siteye eklediğimde reklam sunumu tekrar devam etti.

Ek olarak bir arkadaşımada adsense hesabı açmıştık sitesinde ziyaretçisi yoktu ve hep kendisi ziyret ediyordu siteyi 1 hafta kadar reklam sunumu varken uyarı gelmemesine rağmen reklam sunumu ortadan kalkmıştı sanırım son 3 gündür forumda sorun yaşıyanlar gibi bir uyarı gelmiş kendisine site trafiği ile ilgili.

Google diyor ki sitene girecek ziyaretçiler aracılaradn değil benim araçlarım üzerinden google üzerinden gelsin diyor kısaca..

Ek olarak siteye gelen trafiği php veya farklı bir kodlama dili ile referr yönlendirmesi yapabilirsiniz.
Ziyaretçinin googledan gitmiş gibi gösterebilirsiniz,
Siteye giren kişinin useragent tarayıcı bilgisini alıp ,
Referer olarak ta google 'ı gösterebilirsiniz ek olarak sitenizdeki bir içeriği googledan bulup o link üzerinden gittiğini göstertebilirseniz bu sorunuda çözebilirsiniz diye düşünüyorum
Olası durumlar için bunuda test edeceğim ilerleyen günlerde..

Yazıda yazım hataları olabilir kusura bakmayın şimdiden
Hocam pm kutunuz dolu acaba boşaltabilirmisiniz yada skype whatsap verin, sizinle konuşmam gereken önemli bir konu var