caneralcilioglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıfır ürün almak tabi ki daha iyi olacak ancak ben olsam temiz bir Canon Mark2 veya Mark3 bulur, başlangıç olarak mutlaka bir 50mm 1.8 yanına da Tamron 70-300 VC alırdım. Tabi ki tercih meselesi ama ortalama 4.000 TL bütçe ile ikinci el bu şekilde bir set olabilir. Özellikle body'yi almışken fiyat/performans'ta en iyisini arayın. Full frame tercih edin.
osawashere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Uzun zamandır fotoğraf çeken ve son zamanlarda ( 5 yıldır ) video çeken birisi olarak bir kaç naçizane önerim olur.
öncelikle full frame ile crop sensor arasında sakın gidip gelmeyin.
Eğer yeterli yeriniz var ise 3-5 adım geri giderek full frame'in aldığı görüntüyü alırsınız ( evet teknik olarak bir sürü açıklama yapılabilir ama neticede elde edilebilir)
eğer amacınız video çekmek ve 1080P sizin için yeterli ise ve youtube türü dijital ortamlarda kullacaksanız + genelde yakın çekimler ( karşısına geçip konuşmak gibi)
50 mm 1.8 işinizi oldukça iyi görebilir. Fotoğrafın da video'nun da temelinin ışık olduğunu sakın unutmayın, yeterli ışığı elde edbiliyorsanız cep telefonu ile bile video çekip editleyip yayınlayabilirsiniz.

sorularınız olursa etiketleyerek yazmaktan ya da DM atmaktan çekinmeyin
Hocam bazı terimleri açıkçası hiç anlayamadım ama seçtiğim ürünü yorumlayabilir misiniz acaba?

Ürün içerisinde kit lensi vs. her şeyi var. İşimi görür mü, bu tarz konuları merak ediyorum.