Vmedyam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen galiba beni 17-18 yaşında yeni nesille karıştırdın aramızda (ki yaşın doğru ise) sadece 8 yaş fark var. Hemen hemen sen ne gördüysen aynılarını bende gördüm. Bana anlatmana gerek yok. Ama Türkiyede birçok ilde okulda okudum böyle bir tatbikat benim okuduğum hiç bir okulda yapılmadı. 99 depremi öncesinde yangın vs. gibi tatbikatlar yapılırdı yılda 1 defa. Depremden sonra ise ağırlık Deprem tatbikatına verildi. Ayrıca şunuda belirteyim Fazla film izleme. Zira kuzey kore kuru sıkı atmaktan başka birşey yaptığı yok. aynı şekilde de ABD kuru sıkı atıyorlar. hadi diyelim ki kore Abd nüklüer füze attı. Abd de gitti ona attı zaten o füzelerin direk bize atılmasına gerek yok. Mevcut günümüz teknolojisinde her türlü dünyayı yok etmeye yeter 2 Nüklüer füze atılması.
8 yaş farkı yeterli.
Ben üniversitedeyken sen ilkokuldaydın.
Sen mavi önlükle okula gittin ben siyah önlükle.
Ben kredili sistemde okudum, sen kredili sistemi bile duymadın.
Ben ilkokula giderken tek kanal TRT vardı, sen ilkokula başladığında özel radyolar ve tv ler açılmıştı.
Ben ilkokula giderken Sovyetler Birliği, 2 Almanya, Çekoslovakya, Yugoslavya vardı.
Sen Rusya, çek cumhuriyeti, tek almanya ve bosna savaşı ile ilkokula başladın.
Sovyetler yıkıldıktan sonra nükleer tatbikatlar yapılmadı, lisede hiç tatbikat yapmadık.
99 depreminde Üniversitedeydim. Deprem tatbikatı görmedim hiç.
Yani 17-18 yaşında olmana gerek yok. 8 sene yeterli bir fark.
Bir de dünyanın başından 2 tane büyük savaş geçmiş.
Kore sadece bir örnekti, dibinde İran ile İsrail nükleer çatışmaya doğru gidiyor.
Tarihe bakman yeterli. Nükleer savaş imkansız bir şey değil.
Teknoloji geliştikçe ve yayıldıkça demokratik olmayan ülkelerin ellerine nükleer silahlar geçecek.
Yani nükleer savaş ve serpinti o kadar imkansız değil.
Ya da dünyada bir nükleer santrali havaya uçurmayı başarabilen tek ülkeye nükleer santral kurduruyoruz.
Bombaya da gerek yok.
Nükleer tehdit gerçektir, ve ne yapılması gerektiğini bilmek gerekir.