digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli kardeşim İFA İMKANSIZLIĞI ve MÜCBİR SEBEPLER nedir hukuli olarak araştırmanı dilerim.
Böyle kafana göre ben paramı verdim her koşulda hizmeti alırım diyemezsin.
Dünyanın hiç bir yerinde afet anında, olağanüstü koşullarda hizmet vaadinde bulunulmaz.
Olağanüstü hallerde, isyan, afet, ayaklanma, bulaşıcı hastalık, savaş gibi durumlarda hizmet vermeyi kimse taahhüt etmez.
Dünyanın hiç bir ülkesinde depremde, isyanda, savaşta kesintisiz elektrik vermeyi taahüt eden elektrik şirketi bulamazsın.
Dünyanın hiç bir ülkesinde olağanüstü durumlarda ya da doğal afet anında kesintisiz internet ya da telefon hizmeti vermeyi taahhüt eden şirket bulamazsın.
Bugün Almanya'da nükleer santral patlasa herkes aynı anda bir birini arasa Almanya'da da şebeke çöker.
Ne Amerika'da, ne İngiltere'de, Ne Japonya'da... Hiç bir ülkede...
O yüzden deprem çantasına pilli radyo ve yedek pil koyun diyorlar uyarıları ve haberleri dinlemek için, powerbank ve telfon koyun demiyorlar.

Sen ne ile neyi satın aldığının bile farkında değilsin.
Kullandığın telefon hattı evin gibi parasını peşin ödeyerek şahsına özel satın alınmış bir mülk değil.
Birden çok insanın dönemsel aidat ödeyerek, ya da kullandığı kadar ödeyerek kullandığı bir devremülk ya da otel statüsünde.
Bir otel veya devremülk bir sene içinde farklı tarihlerde gelecek 10 bin kişiye hizmet verebilir.
Ama 10 bin kişi, aynı anda, aynı saatte kapıya dayanırsa sokakta kalır.

Yani sen paylaşımlı hosting parası verip, dedicated hizmet alamazsın.
Olaylara bakış açımız şu; Sen mevcut durumu kabulleniyorsun. Ben ise daha iyisi için eleştirel yaklaşıyorum. Son deprem 5.8 şiddetlinde yani orta şiddette ve yıkıcılığı olmayan bir deprem. Hatların kilitlenmesi normal DEĞİL. Bunu dünyanın neresinde yaşarsan yaşa haklı olarak eleştirel yaklaşır insanlar. Aksi halde operatörler mevcut durumu kabullendiğiniz için herhangi bir yol kat etmez. Göreceksin ki bu konuda özellikle İstanbul bazında geliştirmeler yapılacak. Tüm operatörler kesin ve kesin adım atacak. Turkcell çoktan gerekli talimatları verdi bile.

Ben ütopik bir istekte bulunmuyorum. Kusursuz bir hizmet verileceğini de iddia etmiyorum. Gerçekçi olmak lazım fakat bulunduğum sektör gereği baz istasyonlarının çalışma prensiplerini çok iyi biliyorum. Bu konuda teknik bir tartışmaya da varım. Bu durum çok daha iyileştirilebilir. Kilitlenmelerin önüne büyük ölçüde geçilebilir. Acil durumlarda çok daha fazla mobil takviye aracı ile müdahale sağlanabilir. Eğer bu konuda özel sektör yetersiz geliyorsa işte o zaman devreye turksat girecek. Yani bu acil durumlarda atılması gereken adımlar ZOR / MALİYETLİ vs gibi sebeplerle ertelemek yada yok saymak doğru değil.

Umarım insanlar bu konuda tepkilerini arttırır. O zaman gerekli adımlar atılır. Keza söylediğim gibi bu GSM konusunda ciddi baskı kuruldu sosyal medyada ve başta Turkcell olmak üzere gerekli adımları atmaya başladı operatörler.

Ha sen bana sermaye bazı konuşuyorsan o ayrı. O zaman bu tartışma bitmez. Ben bir vatandaş olarak konuşuyorum. Senin söylediğin mücbir sebepler hukuki olarak tek bir kalıpta yer almaz. Onu da belirteyim. Devlet bu sebeplerin ardına sığınamaz! Verdiğiniz diğer örnek ülkelerde bu tarz doğa üstü olaylara karşı alınan önlem, tedbir ve sorumlulukları Türkiye ile kıyaslamayın. Bu zaten akılcı olmaz. Tecrübeyle sabit çok fazla vaka var.