Faizin tanımını neye göre yaptığınız önemli. Faiz paranın getirisidir.
Peki para sadece banknot halinde basılan alım gucune sahip kağıt parçası mı? Altında menkul değer doviz de menkul değer.

Burada kıssası ter dökmeden emek vermeden kazanılan kazancın helal olmadığını düşünerek faiz haram altın al altın demek lazım. Kapitalist sistem içerisinde sermayenin piyasada kalması için yönlendiricilerin muhafazakar kesim için uydurduğu faiz almıyoruz vermiyoruz gelin altın alın döviz alin katılım bankasında paranızı havuz yapalım vb. oyunlarıni görmek üzerine düşünmemek gülünç.

Siz 300liralik altın aldınız 1 ay sonra 350ye sattınız. 50 TL için ne emek verdiniz? O kazanç size nereden geldi? Doğru bu faiz değil, ama helal kazanç da diyemezsiniz.

Konu hakkında naçizane fikrim budur.

Sorunuza cevaben ise ben paranın acil lazım olabilitesi varsa birikim hesabıma atarım yoksa vadeli hesabıma.