Abi dediklerinin hepsinde haklısın bak itiraz etmiyorum ben daha güçlü güvenli binalar filan hepsine imzamı atarım ama 99 depreminden sonra önce süreli sonra sürekli hale gelen özel iletişim vergisi nerde ne için kullanılıyor bu konuda hakkımızı aramamız isyan etmemiz suçmu
Yaş olarak benden daha büyüksün ben bu yaşım ile bunları biliyorsam senin tillahını bilmen lazım bilmediğni de düşünmüyorum zaten ama saçma bir örnek olacak ama spor salonları 150 kişilik olarak tasarlanır ama 2.000 yakın kayıtlı üyeleri olur genelde dediğin gibi hepsi aynı anda gelirse salon geçmiş olsun durumuna gelir ama bu iletişim zaruri bir durum özel iletişim vergisi yıllarca bildiğim kadarı ile TT ve Kızılaya aktarıldı yanlışım var ise düzeltebilirsin kızılay bu görevi layığı ile yapıyor bana göre , ama TT aldığı bu paralar ile bazlarını geliştirebilir afet durum planları hazırlayabilirdi onlar ne yaptı Ronaldoyu oynattı reklamında daha çok para istedi sonrası ise malum arap yatırımcılar aldı içini boşalttı ve çekti gitti bunu eleştirmemiz yanlış bir durummu?
Kardeşim kalıcı hale gelen deprem vergileri ile duble yollar yapıldı.
Bu özel iletişim vergilerini sen GSM operatörlerine değil devlete ödüyorsun.
O zaman GSM şirketlerine değil hükümete laf söyleyeceksin.
20 senedir aynı adam seçildiğine göre kimse çok konuşmasın demek ki memeleketin yarısı halinden memnun.
Diğer yandan Türk Telekomu da aynı iktidar özelleştirdi.
Türk Telekomu alan adamlar Türk Bankalarından kredi çekerek satın aldılar.
Sonra Türk Telekomu sattıkları araplar Türk Telekomu batırıp kaçıp gittiler.
Bugün Türk Telekomun %55 hissesi 4,5 milyar dolar kredi verip geri alamayan Bankalara geçiyor.
Türk Telekomun değil yeni yatırım yapıp kapasitesini afetlerde sorunsuz hizmet verecek kadar büyütmeyi, varolan yatırımları için aldığı kredileri ödeyecek kapasitesi yok.
Yakında bizim vergilerimiz ile Türk Telekomu kurtaracaklar, bedelini biz daha fazla vergi ödeyerek karşılayacağız.
Sonra vatandaş gidecek durmak yok yola devam diyecek.
Kime isyan ettiğini farketmek lazım.
99 depreminden sonra 17 senedir iktidarda aynı adamlar varken, bu damların özelleştirip batırılmasını sağladıkları GSM şirketine laf söyleyen arkadaşlar var.
Deprem vergisini GSM firmasına değil devlete ödüyorsun.
Hesabı GSM firmasından değil devleti yönetenlerden sorman lazım.
Ama bırak hesap sormayı, adamlar ilk depremde yıkılacam kaçak evlere imar affı çıkardı, herkes alkış tuttu.
Maalesef bizim milletimiz hakettiği gibi yönetiliyor ve hakettiklerini yaşıyor.
Devleti bırakın, depreme karşı kendi stratejinizi geliştirin.
Öncelikle 99 depreminden sonra projelendirilmiş ve sertifikalı hazır betonla yapılmış bir eve geçerek başlayabilirsiniz.
Eviniz yıkılmazsa cep telefonunun çalışıp çalışmadığ umurunuzda olmaz.
Eviniz yıkılırsa enkaz altında kalırsanız da cep telefonunuz size bir düdük kadar fayda sağlamaz.
Ne helallik için ne selfie için. Nede telefon bağımlısıyım. Yerini nasıl bildireceksin bir yere? Neyse bir şey demiyorum kolayca ölmeyi hak ediyoruz.
Sana açıklıyorum ama diretiyorsun anlamamak için.
İstanbul'da acil durum çağrı istasyonlarında anlık olarak 200 kişi çalışıyor.
Depremde 40 bin kişi yaralansa, 20 bin kişi enkaz altında kalsa.
Telefonlar çalışırsa telefonun ucunda seni kurtarmak için hazır bekleyen adamlar mı var sanıyorsun?
Herkes derdini 5 dakika anlatsa 10 saat telefonda beklersin.
Yerini bildir bakalım. Ambulans gelecek mi? Kurtarma ekipleri gelecek mi?
İstanbul'da kaç tane ambulans var, umke nin afad ın kaç kurtarma ekibi var zannediyorsun?
Yollar kapanacak, şehrin bazı bölgelerine kurtarma ekipleri hiç bir zaman girmeyecek.
Enkaz altında bir tek sen mi kalacaksın? Yardıma sadece senin mi ihtiyacın olacak?
Amcaoğlunu mu arayacaksın seni enkaz altından çıkarsın diye?
Enkaz altında yer bildirmek için düdük telefondan etkilidir.
Telefonun şarjı biter, düdük senin hayatta olduğunu sürekli kanıtlar.
Seni telefon değil, sağlam bir bina kurtarır.
Enkaz altında kalmazsan bir kaç saat ya da bir kaç gün sonra yakınlarınla konuşursun.
Enkaz altında kalırsan telefondan medet umma. Henüz enkaz kaldıran bir applicatiın yapılmadı.