konuyu yazan arkadaş sanırım japonyada yaşadığını zannediyor yada konuyu maxi geyiğe açacağına off topice açmış. Okulda teori öğrenirsin ben sana işin gerçeğini söyleyeyim. Yapılarda boğaziçi üniversitelerinin verilerine göre min c30 beton kullanılmalı türkiyenin minimumu c25 onun yanı sıra binaları denetleyen yapı denetim saçmalığı çıkardılar bu yapı denetimciler kim? Yapı denetimci devletin adamı değil parasını ödediğin sana yönetmeliğin açıklarına göre inşaat yapabilmene yardımcı para ödediğin bir yer. Bir çok sokak arası evde demirler doğru düzgün bağlanmıyor eksik masalar dalgalı bir görünüm sağlayan tabliye demirleri atılıyor adam bunun üstüne betonu atıyor pas payı denilen şeyden habersiz bir paragözün insafına bakıyorsun. Sen benim gördüğüm yeni yapılan yapıları görsen allaha emanet yaşadığımızı anlarsın ve böyle teoride öğrendiğin polyanna dünyandan uyanırdın. Tuğla demişsin zaten sorun malzemede değil adam gidiyor çatı katı yapıyor tuğlalar iyi de çatıyı oturttuğu yere lento atmıyor o çatı depremde ne oluyor bir haberin var mı? Gölcük depreminde kaç tane ev çatılarından dolayı gitti. Allah bir 99 depremi daha göstermesin inşallah yine çok farklı olmayacak çünkü.