Depremin bir doğal afet olduğu konusunda herkes hem fikir. Buradaki detay depremin ülkemiz adına ne kadar önemli olduğu gerçeği.

Çok yakın bir örnek vermek istiyorum. Bir inşaat mühendisi arkadaşım yapı ihalelerine katılıyor. Her şey yolunda gittiği taktirde işin maliyetinin 3.500.000 olduğu tüm raporlarla gayet açık ve net bir şekilde ortada. Sadece üzerine 100.000 koyarak sırf sahada kalabilmek adına 3.600.000 ile ihaleye katılıyor. İhaleyi kazanan firmanın teklifi 2.500.000 bandında.. Şimdi size soruyorum, 3.500.000 civarında hesaplanan bir yapı için 1.000.000 düşük bir teklif sunmak, malzemeden çalarak yapılan işin kalitesi ne kadar iyi olabilir? 7.x bir depremde ne kadar dayanıklı olabilir? Oturduğumuz evlerin inşaatlarına bir bakın, ne kadar güvenebilirsiniz?

Japonya'da veya farklı ülkelerde çoğu kez 7.x depremler oluyor ama tek bir canlıya zarar gelmiyor. Peki ya bizde? Beklenen İstanbul depremi, Marmara bölgesinin dolayısıyla da ülkenin %25'lik bir bölümünün etkilenmesi demek. Ne kadar ciddi bir durumla karşı karşıya olduğumuzun ne zaman farkına varacağız?

Depremi yaşamış insanlar, yolda yürümekte zorluk çektiği günleri bilen insanlar durumu daha kolay idrak edeceklerdir.

Yakın zamanda herkesin gerekli önlemleri almasını umuyorum, Allah yardımcımız olsun.