Herkes görüşünü belirtiyor burada, herkes bir birinin düşüncelerini soruyor. Ben sadece düşüncemi belirttim alıntı yapanlar oldu saygı duydum, utanacak veya ayıp olacak hiç bir durum yok bunda.
Sizlere de çok geçmiş olsun, en kısa sürede biter bu sıkıntı inşaallah.
Türk telekom firmasını bu kadar sahiplenmiyor ya hayatta hiçbir şey görmedin ya da can kelimesinin manasını bilmiyorsun kardeşim. Berbat bir ekonomiye sahip olduğumuzu, telekomların rezalet fiyatlarını ve berbat altyapıları olduğunu herkes biliyor. Biraz bilgi edinmen için yetkili mecralardan birisinin yazmış olduğu yazıyı aşağıya bırakıyorum.
"Şimdi sizinle ufak bir matematik yapalım, ISS'lerin en büyük maliyeti nedir? Yurt dışı çıkışları için aldıkları portlar. Zaten kablolar mevcut. Bir çoğu devletten kalma. Bu yüzden en yüksek maliyet yurt dışı çıkışları, devamında da çalışan personeldir. Şimdi, yurt dışı çıkış maliyetlerine bir göz atalım.
İlk örnek, Fransa merkezli Internet Exchange olan Hopus. (
http://hopus.net/price) 100 Gbps port için maliyet 1800€. (100 Gbps = 100.000 Mbps = 1000 müşteri x 100 Mbps simetrik hız) 100 Mbps için 1000 müşteriye tekabül etmekte. 1800€'yu ise 1000 müşteriye böldüğünüzde, müşteri başı 1,8€ maliyet ediyor. Kısaca, 1 müşteriye 100 Mbps simetrik ve tamamen sınırsız internet sağlamanın maliyeti 1,8€ = 11TL.
11 TL sadece yurt dışı çıkış maliyeti. 20 TL de personel ve cihazların masrafları olarak baz alırsak, bir müşterinin 100 Mbps sınırsız ve simetrik internet alabilmesi için bir ISS'e maliyeti en fazla 30₺'dir. Bu fiyattan yukarısı tamamen kardır. 100 Mbps sınırsız internetin (5 Mbps upload hızı ile) bize ulaşması ortalama 400 TL civarında. 100 Mbps simetrik sınırsız internetin de son kullanıcıya ulaşması 5.000 TL civarında. Yazık, tek kelime ile SÖMÜRÜLÜYORUZ.
"