cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
özgürlük başkalarına zara vermeyene kadardır.
ben arabada sigara içeceğim kendimi zehirledim diyelim. arabanın içinde sigaranın bakterilere zararlı atıkları olacak, 4 yaşındaki oğlum o arabaya binecek ve benim içtiğim sigara da zarar görecek. benim oğluma zarar vermeye ne hakkım var? bu olay herkes için de aynı.
Zarar açısından bakacak olursak oğlunuzun yediği sebze, meyve ve baklagiller türlü türlü işlemlerden geçiyor. Bunlarıda sigarayla bir tutup toptan yasaklatalım o zaman

Devlet benim kişisel mal varlığım olan ve vergisini ödediğim aracımın içerisini "Kamusal alan" olarak sınıflandırıp üstüne üstlük buna ceza yazacaksa kim bilir ileride bizi neler neler bekliyor

Bu tür uygulamalardan önce ülke içerisindeki taciz, tecavüz, cinayet gibi sıkıntıları çözsün. Milletin refah seviyesi o kadar düşük ki kimse kimseyi çekemez olmuş. Şuan bu piyasada zengin olan adam parasını değerlendirir ve malına mal katar ama fakir olan sadece karın tokluğuna çalışır. Devlette para olmadığı gibi vatandaşın büyük bir çoğunluğunda da yok. Bu tür cezaların yukarıda bahsettiğim olayların ve benzerlerinin çözüldükten sonra işleme alınması gerekiyor ki vatandaşta bi nefes alsın "bizde yaşıyoz ha bu dünyada" desin önce ondan sonra sigarayı bıraktırmaya çalışsınlar. Vatandaşın cebinde para olsun ki devlettede olsun, şimdi adamın bir aracı varsa ve sadece onun vergisini veriyorsa devlet imkan sunsun vatandaş 1 araba 1 ev alsın iki vergi ödesin ama bunların artık zamanı geçti. Ülke ekonomisinin düzeleceğini hiç sanmıyorum. Bunlar daha başlangıç daha ne tür cezalar gelecek merak ediyorum

Hayırlı geceler.