ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cidden merak ediyorum siz neyi savunuyorsunuz? Operatörlerde hisseniz olduğunu ve karlarına ortak olduğunuzu düşünmeye başladım Ben paketimin neden yüksek fiyat olduğunu zaten mesajımda belirttim Türkiye'nin büyük kısmı 200 lira fatura ödüyor diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum. O zaman olağanüstü durum olduğunda sevdiklerimiz ile dumanla haberleşiriz malum operatörler bu durumlar için bizden para almıyorlar. Hatta benden aldıkları 200 liranın 199 lirasını bana harcıyorlar benden sadece 1 lira kar ediyorlar. Operatörler özel kuruluş olabilir ancak bunların keyfi hareket etmesini engellemek için BTK denilen devlet kurumuna bağlı olarak çalışırlar ve devletin de asli görevi vatandaşının mağdur olmaması için elinden geleni yapmaktır. Hoş o bizim ülkede pek olan bir şey değil ama insan umut ediyor işte. e-devlet sisteminin çöktüğü zaman da eleştirimi yaptım merak etmeyin o zaman susup da şimdi bu olayda konuşmuyorum sadece. Sen ülkene yönelik bir hizmet veriyorsan paşa paşa herkesin kesintisiz hizmet almasını sağlamak zorundasın. Birilerinin cebi dolsun diye işin ehli olmayan adamlara iş verilmesinin sonucunu hep beraber gördük ve görmeye devam ediyoruz. Her cümlenizde şu şu olduğu zaman şunu yap bakalım oluyor mu diye yazacağınıza öncelikle yanlışı yanlışla savunmaktan vazgeçin. Çok sayıda yangın çıktığı zaman hayatını kaybeden bir kişinin yakınlarına kusura bakmayın yoğunduk size gelemedik mi diyeceksiniz? Bu arada olağanüstü dediğimiz durumda 5.8 şiddetinde bir deprem. Ne yanardağ patladı ne 8 şiddetinde deprem oldu ne de gökyüzünden meteor yağdı ama ne hikmetse bizim iş bilmez operatörlerimiz hala hatları düzeltemedi. Bunları savunana kadar biraz sorgulayın bakalım acaba neden diye. Son olarak da umarım bu şöyle şöyle olursa böyle olur dediğiniz durumları bizzat yaşamak durumunda kalmazsınız.

Olağanüstü durumdan bahsediyorum sana.
Bunun adı MASS CALL EVENT'tır.
Dünyanın her yerinde yaşanabilen bir durumdur ve hiç bir operatör mass call event'a göre yatırım yapmaz.

Sen deprem olup elektrik şebekesi çökebilir diye çatına 20 bin liralık güneş enerjisi sistemi taktırıyor musun?
Sen deprem olur sular kesilir diye bahçene sondaj yaptırıp kuyu suyu çektiriyor musun?
Neden taktırmıyorsun? Maliyete katlanmak istemiyorsun. Eğer 20 bin lira değil 200 lira olsa yaptırırdın.
Aynısı operatörler için geçerli.
20 senede sadece bir gün 10 milyon adam aynı anda bir birini arar diye yatırım yapmıyor bu şirketler.
Kapasitelerine 10 kat arttıracak kadar para harcasa bu opertörler, çatısına 20 bin liralık güneş enerjisi sistemi kurmayan sen o operatöre 10 kat fazla para ödemeyeceksin.

Hem 30 liralık fatura ödeyeyim. Hem 10 milyon kişinin aynı anda bir birini arayacağı networke sahip olayım.
Yok öyle bir dünya. 50 liraya dedicated sunucu yok.
Bu ülkenin insanının verdiği paraya da 10 milyon kişiyi aynı anda konuşturacak network kurulmuyor.
Bu yatırımı devlet yapsa o da fuzuli.

Çok sayıda yangın çıktığında yakınlarını kaybeden adamlara söylenecek şey, yakınlarınız depreme hazırlık yapmamış demek olacaktır.
Günde ortalama 70 yangın çıkan şehre bir gün deprem olur da 1000 yangın aynı anda çıkar diye 20 sene boyunca fazladan 3000 itfaiye aracı 100 bin itfaiyeci mi istihdam edeceksin?
1000 ambulans olan şehre bir günde 50 bin kişi yaralanacak diye 50 bin ambulans 150 bin acil tıp personeli mi istihdam edeceksin?
Hadi telefonu çalıştırdık, İstanbul'da aynı anda 60 acil çağrı personeli çalışıyor. 60 bin kişi aynı anda arasa herkes 5 dakika konuşsa 83 saat bekleyen adamlar olacak?
Afet düzeyinde bir depremde elektrik hatları kesilecek, çoğu baz istasyonu zaten enerjisiz kalacak.

Makul olmak lazım.
Verdiğinizin karşılığında almak istediğiniz hizmet makul ve mümkün değil.
Bir şeye isyan edecekseniz hükümete isyan edin 20 sende afet toplanma alanlarının yarısına neden AVM yaptırdınız diye.
Bir şeye isyan edecekseniz devlete hesap sorun 1999'dan beri verdiğimiz deprem vergileri nereye gitti diye.
Bir şeye isyan edecekseniz imar affına isyan edin çürük çarık plansız denetimsiz binalara tapu verildi diye.
Memlekette kimsenin depreme hazırlığı yok, sen dedenle depremde ne yapması gerektiğini nasıl haberleşebileceğinizin planını yapmamışsın.
Operatörden büyük paralar harcayıp senin için hazırlık yapmasını söylüyorsun.