Gltekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Otogardan direk Narlıdereye otobüs yok diye biliyorum aktarma yapman lazım. Ancak servisler var. Narlıdere servislerine binebilirsiniz. Oradan da belediye araçları/dolmuşlarla hemen ulaşıyorsunuz. Şoförler hangi nizamiyede bırakacağını biliyor. Asker olduğunuzu söylerseniz orada bırakırlar. Erken inmeyin bazen çocuklar okul nizamiyede iniyor. İnmesi gereken 2 Nolu nizamiye ile arası 3 km. (Ege ordusu da diyebilirler şaşırmayın. İç içeler zaten) Yani İzmir Merkezden gelince kışlayı görmeye başlayınca hemen inmeyin Kışla büyük. Çevre yolu, deniz ve kışla var.

Teslim günü yoğun oluyordu. Şimdi her ay celp var belki o kadar yoğun olmaz. Yinede geçe kalmayın. Yoksa çok bekliyorsunuz. Son teslim tarihiniz ne zaman ise o zaman teslim olun bir gün önceden gitmenin bir anlamı yok. Gittiğinizde evraklarınızı veriyorsunuz hangi bölüğe gideceğinizi söylüyorlar. (2 Tabur var Er Eğitim ve Çavuş Eğitim) Askercell zorunlu diyecekler. Karar sizin ama ben almazdım. Zaten telefonu açıp çıkarıp bakmıyorlar. (Kamerasız telefon olması kaydıyla) kameralı telefon yakalarsa alırlar ama çoğu kişi sokuyor.

Değişmediler ise komutanlar iyiydi. Yemekleri özel firma yapıyor. Pek yemediğim için tam yorum yapamam zaten rütbeliler nöbet dışında yiyemezler kötü değil çok da iyide değil. Seçici değilseniz sorun olmaz. Duş konusunda da sorun olmuyor. Sık sık götürüyorlar Bol bol içtima alacaklar bol bol da yürüyeceksiniz ve bekleyeceksiniz. Eğitiminiz yemin törenine hazırlık gibi bir şey olacak. Marş ve yemin törenine hazırlık için bol bol yürüme. Kafanıza takılan sorular her zaman sorabilirsiniz.
Dediklerinizi uygulayacağım ilk olduğu için biraz heyecanlıyım 10-15 günü atlattık mı tamamdır ☺