digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Garip fikirlere sahipsiniz.
Neyi neyle satın almaya çalıştığının farkında bile değilsin.
Verdiğin 200 lira normal şartlardaki bir hizmetin bedeli.
Bu ülkenin %90'ı da 30 liralık paketler kullanıyor.
Kimse sana afet anında olağanüstü koşullarda hizmet vermek için para almıyor senden.
Ticaret de bilmiyorsunuz.
GSM operatörleri hayır kurumu değildir.
Adamlar 500 bin abonenin anlık konuşacağı sistem kurup üzerine kar koyup sana satıyorlar.
Eğer sen 5 milyon abonenin konuşacağı sistem istersen onlar da bugün yaptıkları yatırımın 10 katını yapıp senin gibi abonelerden 10 katı para talep edecekler.
Var mısın bir gün deprem olur diye 2 bin lira fatura ödemeye.
Bu forumda günde 500 hiti olan adamlar bir gün siteme 5 milyon kişi girebilir hazır olayım diye dedicated sunucu mu kiralıyor shared hostingde mi tutuyorlar sitelerini?

Siz savaş nedir, deprem nedir, afet nedir yaşamamışsınız.
Deprem olduğunda cep telefonunu bırak İTFAİYE AMBULANS ve HASTANE bulamayacaksınız.
Telefonun derdine düşmüşsünüz.
İstanbul'daki hastanelerin yatak kapasitelerini, ameliyathanelerin kapasitelerinden haberin var mı?
50 bin kişinin aynı anda yaralandığı bir şehirde ambulans çağır bekle bakalım geliyor mu?
Aynı anda 300 yerde yangın çıkan bir şehirde itfaiye çağır bekle, bakalım geliyor mu?

Dedenler de 200 lira fatura ödüyor mu?
Dedenlerin aklı çıkmasın diye GSM operatörleri kazandıkları paradan daha fazla yatırım mı yapacaklar?
Televizyonda e-devlette soyağacı bilgileri görünüyor diye haber yapıldı 3 gün e-devlet çalışmadı.
Çünkü herkes olağan şartlara göre sistem planlar. Olağanüstü şartlara göre değil.
Olağanüstü şartlar için bireysel iletişim değil, acil durum ve organizasyon iletişimi planlanır.

Ordu örneğin de tamamen saçma ordu sadece savaşta kullanılmaz, barışta caydırıcılık ve sınır koruması yapar.
Yani ordu barışta işlevsiz bir şey değildir. Ve tüm ülkeler optimum bir ordu bütçesi belirler.
Hiç bir ülke aynı anda tüm dünya ile savaşacak bir ordu kurmaya çalışmaz.
Ayrıca olağanüstü güçlü bir ülkeyle, ya da aynı anda 15 farklı devlete karşı savaşta da ordu ve ordunun bütçesi bizim gsm şebekesi gibi yetersiz kalacağından senin bankadaki parana, altınlarına, hatta malına, arabana seferberlik için el koyulur, sen de askere alınırsın. Yani yunanistan ile savaşa hazır bir ordu kurarsın da, tüm NATO'ya karşı aynı anda savaşacak bir ordu kurmuyoruz değil mi?
O zaman da ben o kadar vergi veriyorum devlet de Rusya, İran, Yunanistan, Bulgaristan, İsrail ve tüm komşu ülkeler ile aynı anda savaşabilecek bir ordu kursaydı banane diyemezsin?
Cidden merak ediyorum siz neyi savunuyorsunuz? Operatörlerde hisseniz olduğunu ve karlarına ortak olduğunuzu düşünmeye başladım Ben paketimin neden yüksek fiyat olduğunu zaten mesajımda belirttim Türkiye'nin büyük kısmı 200 lira fatura ödüyor diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum. O zaman olağanüstü durum olduğunda sevdiklerimiz ile dumanla haberleşiriz malum operatörler bu durumlar için bizden para almıyorlar. Hatta benden aldıkları 200 liranın 199 lirasını bana harcıyorlar benden sadece 1 lira kar ediyorlar. Operatörler özel kuruluş olabilir ancak bunların keyfi hareket etmesini engellemek için BTK denilen devlet kurumuna bağlı olarak çalışırlar ve devletin de asli görevi vatandaşının mağdur olmaması için elinden geleni yapmaktır. Hoş o bizim ülkede pek olan bir şey değil ama insan umut ediyor işte. e-devlet sisteminin çöktüğü zaman da eleştirimi yaptım merak etmeyin o zaman susup da şimdi bu olayda konuşmuyorum sadece. Sen ülkene yönelik bir hizmet veriyorsan paşa paşa herkesin kesintisiz hizmet almasını sağlamak zorundasın. Birilerinin cebi dolsun diye işin ehli olmayan adamlara iş verilmesinin sonucunu hep beraber gördük ve görmeye devam ediyoruz. Her cümlenizde şu şu olduğu zaman şunu yap bakalım oluyor mu diye yazacağınıza öncelikle yanlışı yanlışla savunmaktan vazgeçin. Çok sayıda yangın çıktığı zaman hayatını kaybeden bir kişinin yakınlarına kusura bakmayın yoğunduk size gelemedik mi diyeceksiniz? Bu arada olağanüstü dediğimiz durumda 5.8 şiddetinde bir deprem. Ne yanardağ patladı ne 8 şiddetinde deprem oldu ne de gökyüzünden meteor yağdı ama ne hikmetse bizim iş bilmez operatörlerimiz hala hatları düzeltemedi. Bunları savunana kadar biraz sorgulayın bakalım acaba neden diye. Son olarak da umarım bu şöyle şöyle olursa böyle olur dediğiniz durumları bizzat yaşamak durumunda kalmazsınız.