Muhalif değilim realistim. Sen örneklemelerden anlayamıyorsun direk söyleyeyim.
Çünküğ konu hakkında bilgin yok.
Operatörler çalışsa da çalışmasa da, itfaiyeyi arasan da aramasan da İstanbul'da belirli bölgelere kurtarma ekipleri girmeyecekler.
Yolları dar, sokakları dar, çok fazla binanın yıkılacağı, çok zaman kaybedilecek yerlere kurtarma ekipleri girmeyecekler.
Sen bin kere arasan da o bölgelerde yaşıyorsan kimse gelmeyecek.
Sen büyük bir afet ardından bireysel iletişimin kesilmemesini bekliyorsun.
Beklemeye devam et. Standart iletişim hatları savaş, deprem, volkan patlaması olur diye planlanmaz.
Afet durumları için devletin kendi acil durum haberleşmesi vardır.
Operatörler istanbul biraz sallanırsa 20 milyon insan anası babası ile dertleşsin diye iletişim altyapısı kurmaz.
Bırak bireysel iletişimi ciddi bir deprem ardından elektrik bulamayacaksın.
Ameirka'da Katrina kasırgası canlı yayında göz göre göre geldi, 2 bin kişi öldü, new orleans'a bir ay elektrik su iletişim verilemedi.
Japonyada Kobe depremi ardından gaz şebekesi havaya uçtu insanlar cayır cayır yandılar.
İstanbul'da herkesin evinin depreme dayanıklı olma şansı olmadığı gibi, deprem anında 20 milyon adam diğer 60 milyon ile görüşsün dertleşsin diye iletişim yatırımı yapma şansı da yok.
Sen arabam arıza yaparsa diye yedek araba, evin yanarsa diye yedek ev bulunduruyor musun?
GSM operatörleri de 15 milyon adam 20 senede 1 gün aynı anda konuşsun diye yatırım yapmaz.
Bunu bekleyemezsin.
İnsanlar şikayet edeceklerse imar affını şikayet etsinler, deprem toplanma alanlarının AVM olmasını şikayet etsinler.
Olağanüstü hallerde ve afetlerde elektrik, telefon, su altyapısı çalışmaz.
Kendini buna göre hazırla operatörlere ne yapmaları gerektiğini söylemek yerine.
Arkadaşın mesajlarını görünce önce şaka yapıyordur veya anlatmaya çalıştığı şeyi farkında olmadan yanlış anlattı diye düşünürken ciddi ciddi savunduğunu görünce hayretler içerisinde kaldım. Bak şimdi arkadaşım ben bu operatöre aylık 200 liraya yakın fatura ödüyorum. Normalden fazla olmasının sebebi yurtdışında da aktif kullanıldığı için. Neyse konumuza dönelim benden bu kadar parayı her ay sektirmeden alan operatör bana kesintisiz hizmet sunmak zorunda. Aksini söylemen bile abes. Ki en çok ihtyiaç duyulan zamandır deprem vs gibi durumlar. Senin dediğin gibi dertleşmek için aramaz böyle durumda insanlar birbirini yani karşısındaki kişiye ya sizin teyze kızının düğünü ne zamandı ya da şunun geçen gece giydiği elbise ne kadar da rüküştü demek için deprem gibi olaylardan sonra kimse kimseye telefon açmaz. En basitinden dedemler yılın belli dönemi köyde belli dönemi İstanbul'da yaşıyor bugün depremden sonra bize ulaşmaya çalışmışlar ama haliyle ulaşamadılar. Akılları çıkmış saatlerce sen hiç ulaşamadığın yakınının başına bir şey geldi mi öldü mü kaldı diye çaresizce bekledin mi ? Böyle konuştuğuna göre beklememişsin belli. En çok savunduğun nokta gördüğüm kadarıyla belli bir sayıda kişi için yatırım yaparlar bilmem kaç senede bir olacak şey için yatırım yapmalarını bekleyemezsin kısmı. Madem bu kadar kişi için yatırım yapmasını bekleyemiyoruz peki telefon kullanan bu kadar kişiden neden her ay parasını sektirmeden söke söke alıyor. Sen hiç bu ay az kulalnmışsınız biz sizden bu ay daha az para alalım diyen bir operatör gördün mü? O zaman askeriyeyi de komple boşaltalım 100 yılda bir belki olur belki olmaz diyeceğin bir savaş için neden o kadar askeri personel barındırıyorsun verdiğin otel örneğinin bundan zerre farkı yok. Milattan öncesinin altyapısı ile hizmet veren operatörler sürekli hizmetlere zam yapıyorlar yaptıkları zam mı zahmet olmayacaksa yatırıma harcasınlar. Hayır senin neden operatörleri bu kadar savunduğunu da gerçekten merak ettim. Özetle operatör eğer ki telefon kullanan milyonlarca insandan her ay çatır çatır parasını almasını biliyorsa her türlü durumda o kişiye kesintisiz hizmet de vermek zorunda ki bu kesintilerin yoğunluk ile alakalı olduğuna da inanmıyorum depremden bu yana saatler geçti Türk Telekom hatlarının çoğunda hala şebeke yok. Gerçi siz buna da milyonlarca insan deprem saatinde sohbete başladı hala bitiremediler dersiniz diye korkuyorum.